Заразителен микс от кинематографичен хип-хоп, рокендрол, блус, джаз и латино соул, елегантни костюми и любопитни текстове с криминални, но и комични истории от Ню Йорк за наркотици, престъпност и екзистенциална досада.

На 23 май Зала 3 на НДК ще се превърне в много повече от концертна зала, тя ще стане арена на автентично парти преживяване в стил 90-те, защото към концерта на Fun Lovin‘ Criminals се присъединяват и любимите алтернативни герои на България – Анимационерите. Групата с фронтмен Георги Згуров-Гурко, която носи духа на десетилетия революция и индивидуализъм в българската музика, ще открие концерта на любимите братовчеди от Ню Йорк.

Програмата за вечерта:

19:00 Краси Москов DJ Set
20:00 Анимационерите
21:30 Краси Москов DJ Set
21:30 Fun Lovin’ Criminals
23:00 Краси Москов DJ Set

Анимационерите са без съмнение една от най-интересните групи на алтернативната музикална сцена у нас. В подкрепа на заявката им за оригинален музикален стил безспорно стоят и всичките сценични изяви и видеоклипове на Анимационерите. В музиката им съвсем органично се смесва електронно звучене с алтърнатив и рок. Групата има три издадени албума: „А“ (2000), „Плюс“ (2003) и „Анимационерите“ (2016). Анимационерите са Николай Бекриев – Заека, Цветан Методиев и Георги Згуров-Гурко.

След тях на сцената се качва основното трио – централен парти елемент на вечерта ­– Brian Fast Leiser, Frank Benbini и Naim Cortazzi или Fun Lovin‘ Criminals с нюйоркския си груув и микс от хип-хоп, рокендрол, блус, джаз и латино соул.

Партито ще продължи и след последното парче на кримките от Ню Йорк. Музикалната селекция след концерта е поверена на Краси Москов, познат от ефира на Z-Rock и нощните клубове на София. От колоните ще продължи да звучи още рокендрол, фънк, и джаз за удължено удоволствие на всички посетители, за още танци и коктейли с приятели.

Миналата година Fun Lovin’ Criminals издадоха първия си албум с оригинална музика от повече от десетилетие – „The Roosevelt Sessions“, с който се отбелязва и новото звучене на бандата преди издаването на още нова музика през 2023 г. „Fun Lovin’ Criminals навлизат в нова глава от живота си, с категоричен фокус върху създаването на нова музика, която нашите фенове ще обикнат“, разказва харизматичният Brian „Fast“ Leiser. Fast, eдин от основателите на групата, мултиинструменталист, който свири на клавишни, бас, хармоника и тромпет по време на концертите на живо и е написал и продуцирал всички парчета на FLC, е и новият вокалист на бандата след неочакваното напускане на Huey Morgan през 2021.

Fun Lovin’ Criminals се сформират през 1993 г., след като Fast среща Huey в нощния клуб The Limelight в Ню Йорк. Дебютният им албум Come Find Yourself достига № 7 в британските класации и е сертифициран като платинен в Обединеното кралство и като златен в Нидерландия. Най-големият им хит „Scooby Snacks“ съдържа диалози от филмите „Pulp Fiction“ и „Reservoir Dogs“ на Куентин Тарантино. Песента достига своята връхна точка № 12 в британската класация за сингли през 1997 г. и получава сребърен статус от Британската фонографска индустрия (BPI) през юли 2022 г. Групата е издала шест студийни албума, три диска с концертни записи и четири компилации с хитове на FLC, алтернативни версии и B-страни. Настоящият състав на групата се състои от Brian „Fast“ Leiser, Frank Benbini и Naim Cortazzi от Happy Mondays. Последният албум на групата, „The Roosevelt Sessions“, може да се чуе в избрана аудио платформа: https://ffm.to/dpnzb9p. А тук има линкове към социалните мрежи на бандата: https://linktr.ee/Funlovincriminals.

За новини и актуална информация, следете събитието във фейсбук тук.

Първите ценови категории от билети за събитието са вече изчерпани. В деня на концерта цените ще достигнат 88 лв. Билети се продават в мрежата на Ticketstation.

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team може да намерите на festteam.bgticketstation.bg и в социалните мрежи.