Въпреки неблагоприятната метеорологична прогноза за дъжд на 9 юли, групата държи и е твърдо решена да не променя специално избраната локация на събитието и то да се състои както е предварително планирано на сцената на Античен Театър Пловдив.

Събитието ще протече при следния график:

18:00 Отваряне на врати

19:00 – 19:35 Lindy-Fay Hella & Dei Farne

20:00 – 20:40 Kalandra

21:15 – 23:00 Wardruna

Билети онлайн все още може да намерите тук https://bit.ly/WardrunaPlovdiv и на каса в магазини “На Тъмно” в цялата страна. В деня на концерта ще може да закупите последните налични билети и от касата на Античен Театър Пловдив.

Очертава се интригуващо представление, като никое друго!

Предвид прогнозата за превалявания от дъжд, алармираме публиката да бъде подготвена за по-хладно време и всеки да се погрижи за своя комфорт като си подсигури дъждобран или чадър. Ползването на чадъри се разрешава, но ви молим за съобразителност,  за да не се пречи на видимостта на останалите гости, зад вас.

Информираме ви, че няма да бъде възможно влизането обратно в театъра, след като веднъж сте го напуснали.

Настаняването на феновете ще бъде подпомогнато от стюарди на място, които да упътят хората по сектори. Билетите за всички сектори са неномерирани и ще бъдат запълнени спрямо времето на пристигане на публиката в съответния сектор.

На място ще бъдат изградени щандове за продажба на лицензирани продукти на артистите, които самите те носят за шоуто.

Забранява се внасянето на остри предмети и оръжия, храни и напитки.

Забранява се внасянето на фотоапарати със сменяеми обективи.

Не се разрешава професионално фото и видеозаснемане от лица, които не са акредитирани.

Норвежката фолк/ембиънт банда Wardruna приближава България. Турнето „Nordic Nights Summer Open Air Tour“, част от което е и датата у нас, започна на 1 юли в Швейцария и върви успешно при голям интерес. 

Wardruna ще свири на сцената на Античния театър в Пловдив на 9 юли 2022г., а шоуто, подплатено с уникален сценичен декор, е в подкрепа на новия албум на групата, озаглавен „Kvitravn“ (Бял Гарван). Българската публика ще има шанса да се запознае на живо с пиеси и от него.

На концерта в събота ще свирят и специални гости, покровителствани от By Norse Music и заложени в програмата в тези уникални по рода си серия от събития от настоящата тур обиколка под шапката „Nordic Nights Out“. Това са група Kalandra и проекта на Lindy Fay-Hella с дуото Dei Farne.

Kalandra е алтернативна рок формация, която представя мелодии, покълнали в нордичексия фолклор и набъбнали до сурови и зловещи пиеси, поднесени по интригуващ начин от музиканти от Норвегия и Швеция, облечени в изработени лично за тях сценични костюми от рециклирани секънд хенд одежди… И да, като част от програмата преди изпълнението на основния акт, всъщност се включва и пълнокръвната вокалискта на Wardruna Lindy Fay-Hella в колаборация с дуото Dei Farne. В тази конфигурация тримата издадоха албум в края на 2021г. (втори за проекта в сътрудничеството на певицата с двамата от Dei Farne), носещ заглавието „Hildring“ (в превод от норвежки език „Мираж“). В него като ветрило се разтварят елементи, които загатват общите пристрастия на музикантите към различни жанрове – дарк синт, фолк, джаз, нойз/експериментал, краутрок, прог рок и уърлд музика…