След ударна година на българската рок сцена групата „Krekhaus“ показва другото си лице по време на „Oracle’s Concert“ на 3 декември в „Sofia Live Club“.

През юли тази година „Krekhaus“ излезе на сцената на едно от емблематичните места в столицата, „Маймунарника“, за да представи своя дебютен албум пред феновете си , а сега завършва годината в „Sofia Live Club“ с концерт в изцяло различен формат. Под името „Oracle’s Concert“ във вечерта ще бъдат изпълнени редица нови и непознати парчета, някои от тях пазени в тайна немалко време. Специални гости на събитието ще бъдат американският блус и соул изпълнител Алед Орду, както и Миглена Русева и Славина Калканджиева от „Трио Тринити“.

Годината за „Krekhaus“ започна с мащабна колаборация – групата бе лично избрана от австрийското пауър трио „Mother’s Cake“, за да подгрява на софийския им концерт по време на европейското им турне. През юли бе премиерата за дебютния им албум, „Odd One Out“. Въпреки прогнозата за дъжд, 400 души се събраха пред сцената, за да чуят групата, а скоро след това „Krekhaus“ обявиха на страницата си, че първият тираж на албума е свършил. Сетът се състоя от общо 17 парчета, изсвирени със заряд, какъвто рядко се вижда на българската сцена. Бурните овации на публиката продължиха дълго след официално обявения край, изкарвайки бандата на цели три биса. Преливането от жанр в жанр – през психеделичен рок, трипхоп, класически хардрок, чак до фънк, джаз и суинг – се сля в уникално изживяване, което държа феновете пред сцената почти до полунощ. Втори мащабен концерт последва през октомври на сцената на столичния клуб „Терминал 1“, както и турне в големи градове в страната по случай представянето на албума.

Oracle’s Concert“ дава заявка за различен тип преживяване. „Очаквайте музикална шизофрения и целенасочен шаманизъм. Очаквайте Оракула.“ – пише групата. Пръв пред публиката ще излезе блус и соул изпълнителят от американски произход Алед Орду. След него на сцената ще се качат „Krekhaus“, за да покажат пълния спектър на музиката си в неповторимо събитие, с участието на певиците Миглена Русева и Славина Калканджиева. Името на концерта остава с отворен отговор: Кой е шаманът? Кой е оракулът? И коя е публиката?

Krekhaus“ успяват да създадат свой свят, в който песните се свирят спрямо вечерта и слушателите. Времето и пространството, които те изграждат музикално, определят правилата, а границите между жанровете съществуват, само за да бъдат отхвърлени. „Krekhaus“ споделят, че обичат да се предизвикват взаимно на сцена, за да уловят духа на джаз импровизацията. Стремежът е всяко представление да стане уникално, ефимерно изживяване, което никога няма да бъде повторено по същия начин.

Фейсбук събитие за концерта: https://www.facebook.com/events/2150756405187093/