Време е да ви запознаем със следващата група, която ще бъде наш гост на Autumn Souls Of Sofia 2017, който ще се проведе на 25 и 26 ноември в клуб Live&Loud.

Те идват от Юга, основани през 2006г. в Саламанка. През 2007г. вече имат първото си демо Kritter, носещо името на групата – . Благодарение на което започват да изнасят концерти на местно ниво.

Първият албум Genesis няма късмета на демото и идва чак през 2012г., издаден от групата. Затова пък им дава някаква гласност. Продадени са над 1000 копия, достига до Южна Америка, забелязан е от специализираната преса и критика. Това позволява за Kritter да научат повече хора, далеч извън границите на Саламанка. През май същата година групата реализира и своето първо видео „Fight to the end“ към едноименната песен от Genesis.

Следващият албум Freak Show at Carnival Time бележи голяма стъпка напред. Той идва много скоро след дебюта през 2013г. Продуциран от Mikka Jussila и вече си има и лейбъл Maldito Records. Далеч по-професионален в музикално и композиционно отношение, с по-добър саунд. Специализираните медии вече им обръщат по-голямо внимание и получават много добри ревюта. Към албума са реализирани и три видео клипа.

Следва продължително турне – Freak Show To The Moon, което трае две години и преминава през много градове в Испания и Португалия. Това прави групата по-уверена във възможностите си, а турнето е посрещнато много добре.

Следващият, засега последен албум на Kritter, This Is Our War излиза през 2015г. продуциран от Alan Douches, работил за групи като Anthrax, Sepultura, Mastotdon. Албумът обаче пак е издаден от групата, като Kritter сами се заемат с мениджмънта и желанието им е This Is Our War да достигне целия свят.

През 2016г. те достигат до полуфинала на WOA Metal Battle, а по-късно същата година правят турне в Русия, което има повече от 15 концерта. Годината завършват с поредно турне в Португалия и родната Испания.

През есента на тази година ги очакваме и на наша територия, като част от лайн-ъпа на Autumn Souls Of Sofia 2017. Melo-Death в Power/Viking сплав подправени с щипка огнен темперамент и дори thrash вдъхновения. Ако усещате, че Kritter са вашите хора, заповядайте на шоуто!

Имате още пет дни, в които можете да се снабдите с билети на цена от 40 лв.. От 1-ви април цената им вече ще е 50 лв. Можете да го направите от познатите ви вече места: eticketsmall.com, както и на каса на ул. Раковски № 67 в София или в Магазин ЯКО!

Групите потвърдили участие до момента са:

Естонските рокаджии Illumenium
Мelodic Black метълите MartYriuM
Носещите суров Шведски студ и мрак – Khaospath
Белгийските Симфо-блекове – Saille
Децата на „Черната планина“ германците – Imperium Dekadenz
Датската Blackened Funeral Doom банда Woebegone Obscured
Френският Ambient / Depressive / Black Metal проект – Nocturnal Depression
Melodic Black/Death Metal бандата от Украйна – Fausttophel
Норвежкият Black Metal Kvlt – Svarttjern
Шведският проект Hypothermia

Официални ресурси, на които можете да подкрепите Autumn Souls Of Sofia:

Страница на събитието: https://www.facebook.com/events/300889190311261/
Фейсбук страница: https://www.facebook.com/autumnsoulsofsofia/
Официална Интернет страница: http://autumnsouls.com./