Наследниците на Prince, обединени в „The Prince Estate“ и лейбълът Legacy Recordings, каталог компанията на Sony Music Entertainment, с гордост представят първата серия албуми от невероятния каталог на артиста, които ще бъдат издадени на физически носител.

Първите три заглавия са култовите студийни албуми на Prince „Musicology“, „3121“ и „Planet Earth“, които излизат на CD и за първи път на формат винил. Албумите се издават у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music) и са налични за поръчки в онлайн магазина musicmall.bg. Изданията на плоча излизат в ограничен тираж на специален пурпурен винил, използван при производството им.

За най-големите фенове и меломани, на официалния онлайн магазин на артиста (Official Prince Store), се предлага специален пакет от CD+LP от всеки албум заедно с нови ексклузивни продукти с името и образа на артиста, в съответствие с модните тенденции от годината на албума.

Физическите версии на албумите (CD, 2LP) са налични за поръчка в онлайн магазина www.musicmall.bg

Дигиталните версии на албумите са налични за поръчка тук:  https://Prince.lnk.to/prplvnyl

Планираните физически издания на албумите Musicology (1CD и 2LP), 3121 (1CD и 2LP) и Planet Earth (1CD и 1LP) са резултат от историческото споразумение между наследниците на Принс „The Prince Estate“ и  Sony Music Entertainment, подписано през юни, 2018г.  През август, 2018г. излезе първата дигитална колекция във всички легални стрийминг платформи с репертоар от Принс, включваща 37 песни и озаглавена „Prince Anthology: 1995-2010“.

Трите албума, които излизат на физически носител, разкриват в пълна степен творческия гений и комерсиален успех в многообразната кариера на артиста. „Musicology“, „3121“ и „Planet Earth“ отбелязват завръщането на Принс на върха на класациите и на световната мейнстрийм сцена като същевременно успява да счупи клишетата в индустрията в  стандартите за маркетинг, дистрибуция и концерти на живо. Албумът „Musicology“ (2004) е отличен с 2 награди Грами за „Най-добро традиционно R&B вокално изпълнение“ (за сингъла “Musicology”) и „Най-добро R&B вокално изпълнение от изпълнител“ (за сингъла “Call My Name”). Албумът е с двойно платинен статус на продажби, съгласно RIAA.
Принс е и пионер в маркетинговите стратегии за промотиране на албум, след като става първият артист предложил специален пакет на феновете си: при всеки закупен билет за световното турне “Musicology Live 2004ever” – подарък с новия албум. За турнето “Musicology Live 2004ever” се продават над 1,47 милиона билета в целия свят.

Издаден през 2006г., „3121“ е тридесет и първият студиен албум на Принс и става първият му проект, дебютирал на първо място в класацията на Билборд – Billboard 200, и първият му #1 албум, след излизането на „Batman“ през 1989г. Следващият албум в дискографията на артиста, „Planet Earth“, излязъл през 2007г., въвежда следващата иновация в съвременния музикален маркетинг. Принс е първият музикант, който сключва партньорска сделка с водещия британски вестник The Mail за получаването на безплатно копие от албума с неделния брой на изданието. Отказът му да използва традиционните средства на дистрибуция в индустрията във Великобритания, довеждат до феноменалния резултат от 21 последователни вечери в напълно разпродадената лондонска зала O2 Arena с капацитет 20 хиляди души. Междувременно в САЩ, албумът „Planet Earth“ дебютира на #3 място в класацията Billboard 200.

Предстоящата студийна трилогия на Принс – Musicology, 3121 и Planet Earth – представя артиста, поета и музиканта на върха на творческия му гений в най-резултатния му период през първото десетилетие на 21-ви век. През периода 2004-2007 се случват някои от най-емблематичните к сценични изяви на Принс в кариерата му включително незабравимото изпълнение с Бионсе на сцената на наградите Грами през 2004г., заключителното му шоу по време на въвеждането в Рок енд Рол Залата на Славата месец по-късно и изключителното представяне на Супер боул през февруари, 2007г.

Паралелно с работата по предстоящата кампания албуми, „The Prince Estate“ и Legacy продължават ежедневните си усилия да дигитализират целия епохален каталог на Принс, който да бъде достъпен до всички видове стрийминг и даунлоад услуги, включително регулярно представяне на официалните видеоклипове на Принс през кариерата му. Официалният канал на артиста в YouTube, който беше възстановен на 02/11, всяка седмица ще допълва съдържанието си с видеоклипове на Принс в периода 1995-2010. Целият наличен видео архив наброява над 80 видео материала. Тази седмица новите видеоклипове, които ще бъдат качени в канала на Принс включват видео от албума Musicology (включително противоречивото видео към песента “Cinnamon Girl” с участието на актрисата Keisha Castle-Hughes), от албума 3121 (видеото към “Te Amo Corazón” с режисьор Selma Hayak) и от албума Planet Earth („Chelsea Rogers”, заснет по време на Седмицата на модата в Лондон).

Вижте всички дигитализирани до момента видеа тук: https://Prince.lnk.to/PrinceMV