Club *Mixtape5* представя:

Kultur Shock на турне през Април с новия си албум D.R.E.A.M.

11.04.2019 / A-side / 20:00h / 18+

Всички, които познават Kultur Shock от създаването им през 1996 г. в Сиатъл, или са запознати с техните 18 години турнета и 10 албума, знаят, че групата е в своя собствена лига. Често в сравнение със SOAD или Gogol Bordello, групата е музикално по-богата и от двете, тъй като безсрамно търси влияние в кладенеца на балканския народ, както и на рок, метъл и пънк в най-добрите си традиции. Или, както възкликна Darek Mazzone (WoPop, KEXP) на шоуто им в Сиатъл: “Kultur Shock в момента е най-добрата група в Америка. Точка.” Защото те са.

Групата съвпада с посланието с агресивни аранжименти на традиционния Kultur Shock prog-metal-punkery с ясен балкански вкус, който се превърна в подпис за единицата от самото начало. Бандата се възползва и от нетрадиционен подход към продукцията. Записан в техните лични студиа (шеговито наричан “La Toilette” в Бруклин, Ню Йорк и Сиатъл, смесен от Оги Кьосовски в София, България и управляван от Крис Ханцек в Сиатъл, 11-тият албум звучи спокойно както в писането му, така и в своя звук, и определено не отдава почит на съществуващи правила.

Kultur Shock ще бъде на път в Европа през Април, посвещавайки изявите си на клубната публика почти изключително – медия, в която групата се чувства най-добре. Пътят ще ги отведе през Германия, Чехия, Италия, Словения, Хърватия, Сърбия, Македония, България и Гърция.

Kultur Shock са:
Gino Yevdjevich – vocals, trumpet, percussion
Val Kiossovski – guitar, vocals
Matty Noble – violin
Chris Stromquist – drums and percussion
Guy M. Davis – bass, vocals
Amy Denio – saxophone, clarinet, guitar, vocals