Laibach обявиха много специален концерт в Bel Etage Music Hall в Киев, Украйна на 31 март 2023 г., като те ще бъдат първата чуждестранна група, която ще изнесе пълно шоу в столицата от началото на войната през февруари 2022 г.

Докато останалата част от Европа се готви да отпразнува идеята си за свобода и солидарност на 9 май в Ливърпул, Laibach ще върнат “Евровизия” обратно в Украйна – където й е мястото и където се случва единствената истинска и истинска визия за Европа в момента.

„Евровизия“ е името на специалната концертна програма на прочутата словенска банда и те ще представят някои от най-големите си химни заедно с „The Engine of Survival“, съвсем ново парче, което ще излезе през 2023 г.

С химни и маршове в основата на много от техните композиции, Laibach отдавна се сравняват с военни маршируващи оркестри, създадени да поддържат висок морал на бойното поле, и с този концерт в Киев Laibach подкрепят Украйна и украинците в борбата им срещу Русия и всяка друга агресия.

Всички приходи, събрани от концерта в Киев, ще бъдат дарени на благотворителност и помощ за животни, работещи в Украйна. Билети – тук.