Lamb Of God издават днес своя чисто нов албум, “Omens” чрез Nuclear Blast Records.

Продуциран от дългогодишния им сътрудник Josh Wilbur (Korn, Megadeth), Omens е описан като техния „най-ядосаният досега“. „Светът е луд и продължава да се променя. Omens е реакция на състоянието на света“, обяснява вокалистът Randy Blythe. „Това е много вбесен запис. Това е изключително ядосано.”

Вътрешната работа на групата никога не е била по-добра“, обяснява китаристът Mark Morton. „Можете да го чуете в Omens. Можете да го видите в нашите изпълнения и ако сте около нас за пет минути, можете да го почувствате. “

В подкрепа на предстоящия запис, Blythe and co. ще тръгват на мащабно турне в САЩ, заедно със специални гости Killswitch Engage на всички дати. В други части от турнето ще присъстват Baroness, Motionless In White, Spiritbox, Animals As Leaders, Suicide Silence и Fit For An Autopsy като подкрепа. Omens Tour трябва да стартира на 9 септември в Ню Йорк и ще отведе груув метъл великаните в Ню Джърси, Вирджиния, Охайо и други, преди да приключи на 20 октомври в Тексас.

Китаристът Mark Morton казва: „Преди две десетилетия Lamb of God, заедно с Killswitch Engage, бяха част от нова вълна американския хеви метъл. Нашата сцена се разрасна от малка, слабо свързана мрежа от ъндърграунд шоута в мазета и складове, в глобален феномен, който помогна да се определи цяло поколение модерен хеви метъл. Развълнувани сме да обявим The Omens Tour, който празнува не само постоянството и въздействието на това оригинално движение, но също така и креативността и оригиналността на бандите, върху които то е повлияло. Хеви метълът е жив и здрав. Omens Tour гордо демонстрира дълбочината и разнообразието на нашата сцена. Това е турне, което не да може пропуснете.”

След турнето в САЩ, Lamb Of God ще се впуснат в европейското си турне на State Of Unrest, като главните дати ще се състоят през декември, заедно с траш легендите Kreator, Thy Art Is Murder и Gatecreeper като специални гости.

Слушайте целия “Omens” тук:

Lamb Of God: “Omens

1. Nevermore
2. Vanishing
3. To The Grave
4. Ditch
5. Omens
6. Gomorrah
7. Ill Designs
8. Grayscale
9. Denial Mechanism
10. September Song

Предстоящите концерти на Lamb Of God:

Lamb of God w/ Killswitch Engage, Motionless In White, Fit For An Autopsy

Oct 07: Sacramento Aftershock Festival *No Fit For An Autopsy, CA

Lamb of God w/ Killswitch Engage, Spiritbox, Fit For An Autopsy

Oct 09: Vancouver Doug Mitchell Thunderbird Sports Centre, BC
Oct 10: Kent (Seattle) Accesso ShoWare Center, WA
Oct 11: Portland Theater of the Clouds, OR

Lamb of God w/ Killswitch Engage, Animals As Leaders, Fit For An Autopsy

Oct 13: Inglewood YouTube Theater, CA
Oct 14: Phoenix Arizona Federal Theater, AZ
Oct 15: Albuquerque Isleta Amphitheater, NM
Oct 16: El Paso UTEP Don Haskins Center, TX
Oct 18: San Antonio Freeman Coliseum, TX
Oct 19: Houston 713 Music Hall, TX
Oct 20: Irving The Pavilion at Toyota Music Factory, TX