Пандемията повлия на цялата музикална индустрия, много банди бяха принудени да отменят своите концерти. Ето как самите групи гледат на това. Барабанистът на MetallicaLars Ulrich, се включи в разговор с изпълнителния директор на SalesforceMarc Benioff вчера, 28 април.

Lars разказа, че четиримата от Metallica се намират в различни щати, разговарят често в Zoom и правят планове за бъдещето:

“Може би след месец-два четиримата ще сме заедно в нашето студио тук, в Северна Калифорния, ако карантината отшуми постепенно. В момента всеки артист се среща с предизвикателство да се опита да измисли нови начини да бъде креативен и мисля, че това е прекрасен начин да избягаме от опустошенията, които се случват по целия свят в момента.

Навсякъде по света – не само в музикалния свят, но и в света на киното, театъра, изкуството; всичко, свързано с креативността – мога да гарантирам, че в момента има хиляди разговори за това как да правим записи, филми, изкуство? Как да го споделим с тази нова парадигма, която се случва? Как може да изглежда от другата страна на новото нормално?

Дори и да го пренесете в нашия свят, хората, които правят софтуер и всички неща, които използваме за запис, се опитват се да разберат как Lars, James Hetfield и Kirk Hammett и Rob Trujillo могат да направят запис на Metallica от четири различни места в четири различни щати. И това е нещо, за което очевидно много се вълнуваме …

Голяма част от това очевидно ще има връзка с това колко дълго ще остане е сила карантината. И дали ще има втора вълна от вируса. Кой знае как ще изглежда светът ни след шест месеца?

Но очевидно, единственото нещо, което зависи от креативните хора, за по-добро или лошо е, че те не могат да стоят неподвижно много дълго. И мога да ви кажа, че на тези седмични разговори на Metallica в Zoom говорим за това как можем просто да бъдем група отново. И има много различни аспеткти на това да бъдеш в група, но най-основната е просто да има четири момчета, които правят музика заедно – също както започнахме преди 37 години.

Фактът, че в крайна сметка се споделя по целия свят и свързваме с милиони хора, това е много по-късно и съвсем различно нещо. Но в основата му е само четирима момчета в стаята или свързани чрез Zoom, правейки музика заедно. И мога да ви кажа, че и четиримата сме наистина развълнувани от това как би могло да изглежда.

И така, ще има ли карантинен запис на Metallica? Не мога да ви кажа, защото не знаем колко дълго ще продължи карантината. Но ако вие и аз и останалият свят все още седим тук след шест месеца или година, бих казал, че има много добър шанс. “

Гледайте целия запис тук:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=704747803596739

А докато чакаме евентуален нов запис на Metallica, всяка седмица може да гледате по един цял концерт в поредицата #MetallicaMondays: