Lars Ulrich, барабанистът на Metallica намекна, че групата планира да пусне нова колекция от кавъри.

В последния брой на сп. Kerrang!, на членовете на Metallica бяха зададени редица въпроси от фенове. Сред тях е въпрос за това кои песни биха включили в евентуална нова колекция от типа “Garage Inc”. Ulrich беше необичайно рязък в отговора си, като каза само: “Почакайте и ще видите”.

Издаден през 1998 г., “Garage Inc.” включва кавъри, B-страни, както и “The $ 5.98 EP: Garage Days Re-Revisited”, който е с изчерпан тираж по това време. Заглавието е комбинация от “Garage Days Revisited” и песента им “Damage, Inc.” Албумът включва песни от артисти, които са повлияли на Metallica, включително Diamond Head, Discharge, Black Sabbath и Misfits.

Metallica продължават да обикалят целия свят в подкрепа на последния си албум “Hardwired… To Self-Destruct”, който излезе през ноември 2016 г. Последния концерт на групата бе само преди няколко дни в Slane Castle, близо до ирландската столица Дъблин. Турнето “WorldWired” вече имаше над 130 шоута по целия свят от началото му през 2016 година. Миналия ноември Ulrich заяви пред The ​​Mercury News, че турнето може да продължи до началото на 2020 година.