Латвийската пост-блек/блек метъл група Au-Dessus ще изнесе своя първи концерт в България на 21 октомври.

Те пристигнат в нашата страна по покана на Autumn Souls Of Sofia. Мястото на провеждане е столичният клуб Bar “ZAR”, намиращ се на ул. Цар Самуил 50.

Au-Dessus е ново явление на прибалтийската мрачна сцена. Те се събират в сърцето на Литва, Вилнюс през 2014г. Стилът им е евокативен блек метъл с достатъчно пост вдъхновения, които правят музиката им интригуваща и въздействаща. Дебютното ЕР “Au-Dessus” идва само няколко месеца след като групата се събира и е издадено чрез лейбъла Witching Hour Productions в началата на 2015г. На 19 май тази година мистериозният квартет издаде своя първи студиен албум “End of Chapter” чрез френският лейбъл Les Acteurs de l’Ombre Productions.
Макар и съвсем нова група Au-Dessus бързо набират фенове сред почитателите на блек метъла, пост-блек метъла и слъдж жанра. Саундът им се развива в посока да разруши обществените нагласи, да предизвика състояние на дискомфорт, да насърчи когнитивен дисонанс и саморазрушение. “В морала на болезнените пукнатини ние сме създадени да разрушаваме и това е начинът да създаваме. Ние дълбаем нашия отпечатък върху раменете на социалните клишета и гледаме отвъд самоналожените граници, удавени в цинизъм поради богобоязливо желание да влезем в контакт с благоприличието. Това е нашият Ренесанс и илюминация. Вие преценявате. “Съдете и бъдете съдени”.”

Au-Dessus ще видим в състав:

Šarūnas Bedulis – барабани

Simonas – китари

Jokūbas – китари

Mantas – вокали, бас

С билети за концерта ще можете да се снабдите от системата на Eventim в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са бензиностанции OMV, магазините на Orange, Пикадили, Technopolis, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, Office 1 Superstore, касите на Изи Пей, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. Първите 23 билета са на цена 16 лв. След изчерпването им цената ще е 20 лв., а в деня на събитието ако има налични ще бъдат на цена 25 лв.

Ако искате да видите една от най-бързо набиращите скорост иновативни блек метъл групи ви съветваме да се снабдите с билет навреме, защото пропуските ще са само 120 броя.