Един от най-добрите хармоникари в света гостува през април в София. Легендарният Sugar Blue пристига по покана на Sofia Live Club и Васко Кръпката, за да зарадва всички фенове на качествения блус и виртуозното звучене. Harmonica Blues Night е вечер, която ще ни запознае отблизо с вълшебството на хармоники и блус мелодии, които не просто завладяват, а покоряват душата. „Jimi Hendrix на хармониката“ или „Хармониката на Rolling Stones“ на една сцена с Подуене Блус Бенд ще бъде истинско предизвикателство за сетивата в априлската вечер!
Sugar Blue e световноизвестният блусар Джеймс Уайтинг. Роден в Харлем, Ню Йорк, Джеймс прекарва голяма част от детството си с майка си, която е певица и танцьорка в театър „Appolo“. Това е и причината той да израства сред музиканти и певци, включително Били Холидей. Първата си хармоника получава като подарък от леля си и започва да се учи да свири на нея слушайки песни на Боб Дилън и Стиви Уондър. През годините свири с много известни музиканти, а по време на престоя си във Франция Sugar Blue се присъединява към легендарните Rolling Stones. Мик Джагър го описва като „много странен и много талантлив музикант”. Заедно записват цели 4 албума: „Somegirls”, „Emotional Rescue”, „The best of Rolling Stones“ и „Tattoo you”.
В Америка Джеймс се установява в столицата на блуса – Чикаго, където усъвършенства своето свирене на хармоника, учейки се от виртуози като Джеймс Котън, Джуниър Уелс и Карей Бел. Завидно му майсторство в извличането на невероятни звуци и тонове е оценено по достойнство от много велики музиканти и го прави горещо желан гост за съвместни концерти. Имена като Боб Дилън, Стиви Уондър, Уили Диксън, Франк Запа и много други повлияват грандиозно върху творчеството му и го нареждат сред най-добрите.
Носителят на „Grammy“ ще кръстоса хармониката си в един съвместен концерт с блусарите от Подуене Блус Бенд начело с Васко Кръпката. Първата българска блус банда ще се качи на сцената в Sofia Live Club, за да представи най-доброто от дългогодишното си творчество, а именно любими мелодии познати по света и у нас.

Билети за събитието може да бъдат закупени на предварителна продажба в мрежата на Eventim на цена 10 лева и на място в деня на концерта на цена 15 лева.