Норвежката арт метъл група ще свири в клуб Joy Station на 3 март 2023!

Leprous обичат България. И българските фенове винаги показват, че са достойни за любовта им. Норвежката прогресив рок/метъл банда идва отново у нас и то на националния ни празник 3 март!

Винаги силно емоционални и експресивни на живо, Leprous са като прецизен часовник в студио, откъдето вадят по албум през година от 2009 насам. Миналогодишният ‘Aphelion‘ изведе групата в новото десетилетие елегантно с най-динамичния и емоционален албум, излизал изпод перото на лидера на бандата Einar Solberg. Певецът споделя, че песните в записа са писани и записвани по най-различни начини – от джем сесии, през идеи, които написва вкъщи и развива с групата, до песни, в които дори допускат феновете в процеса. „Това е най-разнообразният ни албум”, казва Solberg, а критиката приема ‘Aphelion‘ със силно позитивни ревюта. „Албумът носи заряд от прог, джент, поп, фънк, трип хоп и електроника, но резултатът е далеч по-внушителен от сбора на тези влияния. Никой не звучи като Leprous”, пишат в знаковото списание ‘Prog‘.

А в София ще видим и чуем песни и от този нов за норвежците опус.

Забърквайки мощна смес от прогресив метъл и джент, британците Monuments са достойни гости на турнето на Leprous. С четвъртия си албум “In Stasis”‘” (2022) те събраха аплодисментите на специализираните медии и феновете на стила. Monuments са приветствани за специфичния си саунд от здрави китари, мощен пулс и едновремено солиден и изключително разчупен барабанен ритъм, докато редуват чисто емоционално пеене и ревове. Групата е проект на китариста John Browne (екс-Fellsilent), а в момента в състава влизат още Adam Swan (бас), Mike Malyan (барабани, електроника) и новият певец Andy Cizek (още в Makari и Dearest).

Българската публика успя да се срещне на живо с нежната магия на Kalandra, когато норвежците откриха величествения концерт на Wardruna в Пловдив това лято. Специалитетът на групата е в меланхолично представяне на нордическия фолклор, заредено с китарна мощ и ефирни мелодии. Още с дебюта си от 2020 “The Line” те привлякоха вниманието на феновете с нежния си микс от алтернативен поп и северен фолклор и певицата им Katrine Stenbekk беше поканена от самия Einar Selvik за беквокалистка в лайв шоуто на могъщите Wardruna.

Leprous, Monuments и Kalandra са в клуб Joy Station на 3 март. Билети ще бъдат пуснати в продажба съвсем скоро в мрежата на www.bilet.bg, магазини На Тъмно, както и в The Wrong Bar в София. Ограничено количество ‘early bird’ билети ще струват 40 лв., като след изчерпването им ще са по 45 лв. На самата дата и на място ще са 55 лв.

Събитието във Facebook: facebook.com/events/619321683259847

Leprous: leprous.net, Spotify
Monuments: thisismonuments.co, Spotify
Kalandra: kalandra.no, Spotify