Linkin Park обявиха специален концерт в чест на техния колега и приятел Chester Bennington. Събитието, което ще се проведе в една-единствена нощ, ще бъде в Лос Анджелис, и по-точно легендарната зала Hollywood Bowl в Лос Анджелис, на 27-ми октомври.

Единственото по рода си събитие ще отбележи първия концерт на петимата члена на бандата, след загубата на Chester, който почина на 20-ти юли. Към групата ще се присъединят и други изпълнители, за една незабравима нощ, изпълнена с музика, в чест на човека, който докосна живота на толкова много хора по целия свят.

Всеки един от членовете на групата възнамерява да дари своя дял от приходите от събитието на фондацията на Music For Relief “One More Light Fund” в памет на Chester.
Предварителната продажба на билетите започва във вторник, 19-ти септември. За повече информация, посетете https://linkinpark.com.

Официалното видео към парчето с името на албума “One More Light” излезе тази сутрин в профилите в социалните мрежи на групата. Първоначално песента не беше планирана да се издаде като сингъл, но силната връзка с феновете през седмиците след новината за Chester, я изведе на преден план.

Режисирано от Joe Hahn от Linkin Park и дългогодишния видеооператор на групата Mark Fiore, видеото не е просто в памет на Chester, но също така отразява приятелството между членовете на групата, хората, с които работят и обществото, което им дава сила.

„Беше невероятно емоционално да работим над това и особено да го гледаме.” – казва Joe Hahn. „Чувствам, че правейки това, ние не само се изправяме пред най-големите си страхове, но и получаваме възможност да използваме таланта си да внесем малко светлина в живота на хората, които се нуждаят от нея. Като се приближаваме до концерта в Hollywood Bowl, мисля за хората в кръга и извън него. Видеото е жест на добра воля към тези, които искат такава връзка.”

„Песента ”One More Light” беше написана с намерението да изпратим любов на тези, които са изгубили някой. Сега намираме себе си в позицията на крайния получател”, споделя Mike Shinoda. „Мемориалните събития, изкуството, видеоклиповете и снимките са свързани с фенове от целия свят, които вземат участие като тяхното доказателство за любов и подкрепа за групата и в памет на нашия скъп приятел Chester. Много сме благодарни и нямаме търпение да се видим отново”: