Заглавието на новия албум на Machine Head, “Of Kingdom And Crown“, както корицата и списъка с песни се появиха онлайн.

Заглавието “Of Kingdom And Crown” не е новина за феновете, тъй като самите Machine Head обявиха чрез социалните си мрежи, че са приключили със записа на албума и също така, че той ще бъде издаден през лятото или по-късно. Днес стана ясно, че датата на издаване ще бъде 25 ноември 2022 г.

Списъкът с песни за “Of Kingdom And Crown” може да видите по-долу – албумът е съставен от 13 песни. Дълъг албум, от който вече познаваме няколко песни – те излязоха на бял свят преди месеци. Третата “Become The Firestorm“, петата “My Hands Are Empty“, единадесетата “Rotten” и последната, “Arrows In Words From The Sky“, можете да чуете на всички дигитални платформи.

Втората песен в това произведение, „Chøke øn the Ashes øf Yøur Hate“, ще бъде пусната следващия вторник, 12 април. Гледайте трейлър тук:

Robb Flynn сподели в интервю за Metal Hammer UK: „Този ​​албум е подобен на „Through The Ashes Of Empires“ (2003) и „The Blackening“ (2007), тъй като те са отишли ​​по-далеч в нещо свежо и ново, но класическия Machine Head стил. Имаме какво да покажем и очакванията са много големи, така че имам късмета да имам страхотни хора около себе си. Jared се е развил и е написал страхотни рифове и вокали, а Vogg е допринесъл с някои идеи и страхотни песни.

Много е тежък, може би най-тежкият, който сме правили в последните години. Напоследък свиря много на китара; Правя си Electric Happy Hour всеки петък и понякога свиря песни, които не съм свирил от 10 или 20 години. Когато направихме турне с „Burn My Eyes“, това ме върна към времето, когато пишех тази музика. Не мисля, че ще се връщам отново към този момент на лирично ниво, но на ниво рифове, мисля, че всичко е постигнато в този запис.

Новият сингъл, “Chøke øn the Ashes øf Yøur Hate“, идва на 12 алрил. Може да го поръчате в любимата си дигитална платформа тук.

Machine Head: “Of Kingdom and Crown

 1. Slaughter the Martyr
 2. Chøke øn the Ashes øf Yøur Hate
 3. Becøme the Firestørm
 4. Øverdøse
 5. My Hands Are Empty
 6. Unhalløwed
 7. Assimilate
 8. Kill Thy Enemies
 9. Nø Gøds, Nø Masters
 10. Bløødshøt
 11. Røtten
 12. Terminus
 13. Arrøws in Wørds frøm the Sky