Македонската ска-реге-рок формация Superhikssuperhiks_1 пристига в България на 27 октомври, този четвъртък. Съседската банда е добре позната на българската аудитория от няколкото си концерта в София и участието си на фестивалите Kavatsi Beach Festifal и Wrong Fest. В случая те пристигат за свой пълен сет и първо гостуване на столичния клуб Терминал 1. Заедно с тях идва и сръбската ска-група Proces, които ще дебютират у нас. Двете балкански имена са в процес на осъществяване на съвместно турне в региона.

Superhiks са известни в страната ни от своите концерти, характерни с разнообразна по стил музика и множество забавни и хумористични текстове и коментари, с които бандата печели симпатии и нарастващ брой фенове. Сред популярните им парчета са “Rade”, “Optimi-SKA”, “Graffiti Boy”, “Toa ne sum jas”, “Na Luta Rana”, “Africa” и други, а песента “Kolku Vreme” дори е включена в компилацията на Строежа – Credit To The Nation.

proces_1
Proces

От българска страна към събитието ще се присъедини и Митко Таралежков, в компанията на bggz rubbit (китара, вокал), Бат’ Невен (перкусии, вокал) и сравнително все още новият член на състава – Александър Михайлов (кавал, саксофон).
Билетите за концерта на 10 ноември в Терминал 1 вече се предлагат в мрежата на Eventim.bg – на цени от 10 лв. на предварителна продажба и 12 лв. на самата дата и на място. Каси – щандовете на Eventim на ул. “6-ти септември” и в The Mall, Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Строежа, Български пощи, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Duende Travel София, книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“, както и онлайн през сайта на компанията. С оглед на очаквания висок интерес, организаторите препоръчват възможно най-ранното закупуване на билети!

Facebook профилите на участниците:
Superhiks (Македония)
Proces (Сърбия)
Митко Таралежков (България)

Още информация в секция Календар:

Superhiks (MK) / Proces (SRB) / Taralezhkov (BG) – 27 октомври 2016 – Terminal 1