Концертът в клуб “Терминал 1” е на 4-и декември, а този в “Mixtape 5” е напълно разпродаден

5’Nizza (Пятница) гостуват за първи път у нас с цели два концерта на 4-и и 5-и декември, тази година, по покана на “Строежа”. Първата обявена дата бе 5-и декември, понеделник, в клуб “Mixtape 5”, като всички билети бяха напълно разпродадени само за шест дни след обявяването на събитието. След префигуриране на датите в турнето на групата бе освободена възможност и добавен и втори концерт в София, който ще се проведе на 4-и декември, тази неделя в клуб “Терминал 1”. Броени дни преди датата остават по-малко от 100 билета в мрежата на Eventim.bg, поради което организаторите препоръчват предварителното закупуване, тъй като е твърде вероятно да не останат билети за продажба на място.

5’Nizza (Пятница) е украински дует от Харков, създаден през 2000 г. Стилът на групата е съчетание от различни жанрове, най-вече реге и фънк. Участниците в дуета Андрей Запорожец и Сергей Бабкин се запознават още през 1994 г., когато учат в 10-и клас в Харковския лицей на изкуствата. Между 2000-2007 г. групата се радва на голяма популярност в Европа и издава три студийни албума, включително хитовете „Солдат“, “Весна” и „Ямайка“. Впоследствие “Пятница” прекратяват своята дейност, като Бабкин започва солова кариера, а Запорожец основава група “SunSay”. Дуото се събира отново през 2015 г., като участията им са редки, но особено ценни. В момента кариерата им се развива на фона на усложнената обстановка в Украйна и гостуването им в София е част от само няколко ексклузивни дати, измежду които концерти в Берлин, Лимасол, Тел Авив, Тбилиси и Прага.

Билети за 04.12.2022 г., клуб “Терминал 1”: https://www.eventim.bg/bg/bileti/5-nizza-ukraine-sofiya-klub-terminal-1-596587