Mando Diao винаги са били свободни души. Те винаги са вървели по свой собствен път, съпротивлявали са се на властта и са се наслаждавали на хедонистичната страна на живота, елементи, които са допринесли за успешната и богата музикална кариера на групата, която тази година празнува своята 20-та годишнина.

След дълго и триумфално турне в Швеция след издаването на #1 бестселъра, награден със златна плоча албум “I Solnedgången”, Mando Diao се прегрупира в студиото заедно с продуцента Charlie Storm с цел създаване на непретенциозен рок албум. Песните – тежки с рифове, разхвърляни китари, мощни барабани и много енергия – бяха издадени на части под формата на EP-та (“Stop the train vol 1“, “Primal Call Vol 2“) и първите два тома бяха завършени с трето EP (“Rabadam Ching vol 3“) и компилационен албум.

Персонажът Бобликов, символ на новия албум на Mando Diao “Boblikov’s Magical World”, олицетворява личността, която всички носим в себе си и която обича да преобръща нещата с главата надолу – малкото дяволче на раменете ни. Той не е зъл; той просто търси предимства и да манипулира нещата в своя полза. Като мозък зад начинанието си, той обикновено не е в светлината на прожекторите. Тази анонимност му дава чувство за сигурност и уважение, въпреки че е замесен в някакъв сенчест бизнес.

Песни като “Frustration” и “Fire in the Hall” се радват на голям успех по международното и шведското рок радио, а групата е канена на сцените на най-големите европейски рок фестивали. Вълшебният свят на Бобликов кани слушателя в един измислен свят, където главният герой интригант управлява група агенти, разпръснати по целия свят, агенти, които получават инструкции от самия Бобликов да извършват зли дела. Основната тема е допълнително подсилена както от карикатурите на кориците, така и от визуализациите. Mando Diao ви канят в тази паралелна вселена.

Ето и новото видео, “Rabadam Ching“:

Mando Diao “Boblikov’s magical world

1. Wake Up
2. Frustration
3. Stop The Train
4. Get It On
5. More More More
6. Primal Call
7. Fire In The Hall
8. Animal
9. Rabadam Ching
10. Loner