Световната рок сензация Måneskin представя дългоочакваната визуализация към последния си сингъл „Supermodel”. Песента е написана в Лос Анджелис и продуцирана от известния продуцент Max Martin (The Weeknd, Coldplay, Lady Gaga).

Заснета в Лондон, кинематографичната визуализация представя Måneskin в стил Gucci. Комбинирайки класически елементи от творчеството на Тарантино и Хичкок, те перфектно улавят пламенното настроение на песента, докато в клипа се развива поредица от катастрофални събития.

Издаването на парчето идва след страхотна новина за групата, която достигна 1 милиард стрийма миналата седмица за хита си „Beggin“, който продължава да държи челни места в класациите.

Със своето калифорнийско звучене и модерна мелодия, чрез „Supermodel“ формацията създава своя собствена неподражаема марка рокендрол. Те измислят концепцията за песента след като биват вдъхновени от многото герои, които срещат по време на престоя си в Ел Ей, Калифорния.

„Написахме трака, след като прекарахме няколко вълнуващи месеца в Ел Ей. Понякога бяхме изненадани, но и заинтригувани да видим как хората се интересуват толкова много от концепцията за слава и статус, обсебвайки се до краен предел.“, споделят Måneskin.

„Започнахме да си представяме загадъчния образ, героинята в нашата песен. Тя е във вихъра на купона – наистина готина, забавна и социална, но в действителност е и тревожна, криеща в себе си тъга и склонност към пристрастяване.  По някакъв начин я обичаш, защото тя знае как да си прекарва добре, но също така искаш да я избягваш, защото може да те забърка в неприятности.”, коментират те.

Бандата тръгва на световното си турне „Loud Kids Tour“ на 31-ви октомври с разпродаден концерт в Сиатъл, продължавайки в редица градове, включително Ню Йорк, Сан Франциско, Атланта, Вашингтон и Лос Анджелис, преди да започне своя европейски етап през 2023 г. В Европа Måneskin ще изпълняват на много емблематични места, включително в лондонската O2 Arena, Accor Arena в Париж и берлинската Mercedes Benz Arena.

Смесвайки класическия с модерния звук, групата връща рокендрола на върха на международните класации. Victoria (бас китара), Damiano (вокал), Thomas (китара) и Ethan (барабани) започват кариерата си по улиците на Рим през 2015 г. и само за няколко години успяват да се превърнат в едни от най-популярните рок изпълнители на своето поколение. В момента групата общи има над 5 милиарда стрийма във всички дигитални платформи. С чисто новия си сингъл те продължават да се утвърждават като една от най-вълнуващите формации в днешно време.

Ето и новото видео, “Supermodel“:

В клипа искахме да отдадем почит на любимите си филми от 90-те години. В песента се опитахме се да уловим историята на енигматичния герой и искахме видеото да отразява това визуално. След като ни хрумна идеятаработихме заедно с режисьорите, за да пресъздадем кадри от най-значимите за нас филми. Толкова се забавлявахме да го снимаме в Лондон, играейки забавни сцени“, коментира групата.

„Клипът на Måneskin е проект, вдъхновен от препратките към смесицата от филми от 90-те, като „Бягай, Лола“, „Глутница кучета”, както и Хичкок, и малко от Холивуд през 1950-те”, споделят авторите на видеото от Bedroom projects.