Manowar – любимата на множество фенове у нас група – отмени своя концерт в Пловдив.

“Manowar няма да могат да осъществят шоуто си в Пловдив през 2022 г. поради неспазването на договорните задължения от страна на промоутърите.

За съжаление Manowar няма да може да осъществи предварително планираното представление на открито в Пловдив, България на 4 юли 2022 г. поради неспазването на договорните задължения на организаторите.

Българските фенове обаче могат да са убедени, че ще се върнем отново в прекрасната им страна, увери представител на групата. “И това обещание идва със специален подарък – новият студиен албум на Manowar ще включва песен, посветена на българските „Manowarriors“, озаглавена “The Sword Of Spartacus” („Мечът на Спартак“), наречена на известния гладиатор и национален герой.“

Е… че Спартак не е точно наш национален герой е ясно, но все пак мил жест към феновете… Дали и кога пак ще видим Manowar у нас – предстои да разберем…

Update (19:30) Ето и становището на оранизаторите:

Здравейте, приятели!

Много бихме искали да Ви дадем конкретни отговори във връзка с последното скандално изявление на Manowar на тяхната Facebook страница, но, за съжаление, ние нямаме такива.

Изненадващата информация, която статусът на групата съдържа, е последната, с която и екипът на Fest Team разполага. Научихме я по същия начин, по който и Вие – от социалната мрежа. Опитите ни да се свържем с представители на мениджмънта на Manowar до момента са безуспешни, но ние продължаваме да ги търсим, за да получим нужните отговори.

Въпреки предизвикателствата, които развлекателната индустрия среща в последно време, ние сме спокойни, защото екипът на Fest Team е направил всичко в своите възможности и планове, за да изпълни адекватно ангажиментите си на промоутър на концерта на Manowar в България.

Абсолютно нищо в комуникацията ни с тях досега не подсказваше за последното шокиращо развитие на партньорските ни отношения. Искаме да Ви успокоим, че каквото и да става, екипът ни ще работи в полза на феновете на Manowar у нас. Ще търсим както своите, така и Вашите права, дори и концертът да не се състои. При всички положения, ако такъв няма, ние, като организатор, ще възстановим средствата за закупените билети в разумен срок. Ще Ви държим в течение!