Marillion обявиха, че ще издадат чисто новия си студиен албум “An Hour Before It’s Dark” чрез earMusic на 4 март. Можете да разгледате обложката на албума и списъка с песни по-долу.

Заглавието на албума An Hour Before It’s Dark” може да се отнася до последния час, на който ви е било позволено да играете навън като дете, преди да трябва да се приберете вкъщи, препратка към борбата с времето във връзка с климатичната криза или последните минути в живота на човек. живот.

Независимо дали става дума за социални, политически или лични проблеми, Marillion никога не са спестявали думи и винаги са намирали начин да ги комбинират със собствен уникален звук, известен с невероятното композиране на песни, мелодии и първокласно музикално изпълнение, докато плува срещу течението, а не нагаждайки се към нормите и ограниченията“, казват от лейбъла на бандата.

Въпреки привидно мрачните съзерцания в този албум – вирусът, нашата смъртност, медицинска наука, грижи И Leonard Cohen (ха ха) – цялостното усещане от музиката е изненадващо оптимистично“, добавя певецът Steve Hogarth. „Мисля, че групата е във форма, каквато са били в действителност, а добавянето на Choir Noir добави още една нова душа и цвят към нещата.

Подобно на своя предшественик “FEAR“, “An Hour Before It’s” Dark е записан в Real World Studios на Peter Gabriel, което осигурява перфектния фон за внимателно подбраната селекция от кадри зад кулисите под формата на документален филм за създаването на албума и изпълнение на Murder Machines от Real World, което ще бъде издадено заедно с албума.

В момента Marillion са на път с турнето Light At The End Of The Tunnel в Обединеното кралство, което ще бъде последвано от няколко уикенда на Marillion до лятото на 2022 г. и голямо европейско турне през есента на 2022 г.

Update: Появи се и първото парче от албума, “Be Hard On Yourself“:

Marillion: An Hour Before It’s Dark

1. Be Hard On Yourself
i. The Tear In The Big Picture ii. Lust For Luxury iii. You Can Learn 2. Reprogram The Gene i. Invincible ii. Trouble-Free Life iii. A Cure For Us?
3. Only A Kiss (Instrumental)
4. Murder Machines
5. The Crow And The Nightingale
6. Sierra Leone
i. Chance In A Million ii. The White Sand iii. The Diamond iv. The Blue Warm Air v. More Than A Treasure
7. Care
i. Maintenance Drugs ii. An Hour Before It’s Dark iii. Every Call iv. Angels On Earth

Предварителни поръчки: тук.