Mariusz Duda, фронтменът на Riverside, започва поредица от самостоятелни сингли. Първият от тях, “The Song of a Dying Memory“, може да слушате по-долу.

Mariusz разказва: “Светът се променя пред очите ни. Необратимо. Принуди ни да спрем, да се подслоним, да се затворим в карантина и да останем сами с мислите си. Ще ни повлияе ли и ще промени отношението ни към живота? Разбира се. Въпросът е: за колко време? Изглежда, че въпреки леко натъртената психика, ние все още сме силни, могъщи, неразрушими и заобиколени от най-съвременна технология, все още убедени, че не можем да бъдем изненадани. И все пак последните събития показаха, че сме крехки и уязвими. И сега се отваряме към нови сфери на чувствителност, нещо, за което никога не бихме сметнали, че сме способни.

За мен, запален фен на концептуалните албуми, това е напълно нова форма. Но благодарение на него ще мога да започна нов музикален проект, нова част от моята музикална вселена, която можете да разгледате в своята цялост тук: www.mariuszduda.md

Надявам се, че поне за някои от вас, песента ще улесни изчакването на по-добри дни. Насладете се, пазете се, бъдете здрави”.