През март лидерът на Riverside, Mariusz Duda, издаде сингъла “The Song of a Dying Memory“, а сега ни изненада с цял албум, записан по време на карантината.

Mariusz разказва: “Светът се променя пред очите ни. Необратимо. Принуди ни да спрем, да се подслоним, да се затворим в карантина и да останем сами с мислите си. Ще ни повлияе ли и ще промени отношението ни към живота? Разбира се. Въпросът е: за колко време? Изглежда, че въпреки леко натъртената психика, ние все още сме силни, могъщи, неразрушими и заобиколени от най-съвременна технология, все още убедени, че не можем да бъдем изненадани. И все пак последните събития показаха, че сме крехки и уязвими. И сега се отваряме към нови сфери на чувствителност, нещо, за което никога не бихме сметнали, че сме способни”.

“В началото на годината, аз бях убеден, че ще издавам само “светли, ярки сингли”. Сега знам, освен тях ще се наложи да издавам и “мрачни албуми”.

Музиката в албума е минималистична, мрачна и клаустрофобична. Изпълнена е изцяло на електронни инструменти, включени са семпли и вокали. Слушайте целия албум тук:

Mariusz DudaLockdown Spaces

  1. Isolated (5:52)
  2. Lockdown Spaces (2:54)
  3. Bricks (6:32)
  4. Waiting (2:08)
  5. Thought Invaders (4:21)
  6. Pixel Heart (5:27)
  7. Silent Hall (1:09)
  8. Unboxing Hope (5:01)
  9. Screensaver (0:55)