Слушайте песента “Imminent Threat“, в която свирят един настоящ и един бивш китарист на Megadeth – Kiko Loureiro и Marty Friedman.

Китаристът на Megadeth, Kiko Loureiro, ще издаде своя пети солов албум, “Open Source” на 10 юли. Днес можем да чуем втория сингъл, “Imminent Threat“.

Kiko каза: „През последните пет години винаги съм сравняван с Marty Friedman, а той е страхотен музикант – не само страхотен китарист, но и невероятен музикант. И аз съм голям фен на неговата солова работа и с Cacophony и, разбира се, годините в Megadeth, и аз имах възможност да го срещна два пъти и да проведем страхотни разговори за музиката и за живота”.

“Имам много гост-музиканти, гост-китаристи в новия си албум и познайте какво? Marty Friedman е един от тях. Толкова се радвам! Той, разбира се, направи невероятно соло в една от моите песни. Така че, благодаря ти, Марти.”

Open Source” излиза на 10 юли. Албумът ще включва и инструментално парче “EDM (e-Dependent Mind)“, което беше издадено като сингъл миналата седмица. Парчето включва Loureiro на китара и клавир, както и Felipe Andreoli на бас и Bruno Valverde на барабани. “Open Source” ще наследи албума “Sounds Of Innocence“, който бе издаден през юни 2012.

Обложката на новия сингъл, “Imminent Threat”, както и на албума, е дело на Gustavo Sazes (Machine Head, Amaranthe, Arch Enemy).

https://www.instagram.com/p/CB04rfiD4tj/