Megadeth обявиха, че се разделят със съоснователя си, басиста David Ellefson, дни след като той бе въвлечен в секс скандал.

Раздялата на Megadeth с Ellefson идва две седмици след изтичането на съобщенията и видеоклиповете на басиста с участието на жена, която не е негова съпруга. По-рано през месеца в Twitter бяха публикувани съобщения и видеозаписи с участието на Ellefson. Появата им обаче накара и двамата открито да признаят за връзката си, но твърдят, че те никога не са се виждали на живо. 

David Ellefson, който стана лутерански пастор преди десетилетие, е женен за съпругата си Julie от 27 години,vот която има две деца.

Преди няколко ти те заявиха: “Наясно сме с неотдавнашните изявления относно David Ellefson и наблюдаваме отблизо развитието. Тъй като това се отнася до творчеството и бизнеса, всички сме запознати помежду си. Съществуват обаче аспекти от личния живот на David, които той запазва за себе си“.

Dave Mustaine основава Megadeth именно с David Ellefson в Лос Анджелис през далечната 1983 година, след като напуска Metallica. Басистът е част от основния състав до разпадането им през 2003 г. Бандата се събра отново още на следващата година, а Ellefson се завърна през 2010 г. Откъдето и да го погледнем – човекът е изключително важна част от групата. Дано раздялата не попречи на бъдещите им творчески планове. Megadeth усилено работят по новия си студиен албум, който ще е продължение на чудесния “Dystopia” от 2016 г.