Mike Shinoda казва, че засега няма планове за нова музика, албуми или изяви на живо от Linkin Park.

45-годишният музикант, който наскоро беше назначен за съветник по иновации в Warner Recorded Music (WRM), отговори на въпрос за бъдещето на Linkin Park по време на предаване на живо в Twitch в петък (22 април).

Единствената новина за Linkin Park, която имам за вас, е, че… Да, говорим на всеки няколко седмици – говоря с момчетата или с някои от момчетата“, каза той. „И няма турнета, няма музика, няма албуми в процес на подготовка. Добре, нека просто да ви кажа това. Така че просто си мислете, че това няма да се случи“.

Засега само ще кажа толкова“, продължи той. „Казвам го, защото всеки път, когато групата каже нещо или направи нещо, всички започват да се надяват, а ние казваме само „Не, не, не, не. Ще се разочароваш. Не прави това.”

Linkin Park не са се изявявали заедно публично от октомври 2017 г., когато оцелелите членове изнесоха концерт в чест на певеца Chester Bennington в Лос Анджелис. Групата не е обявила официално дали възнамерява да продължи след смъртта на Bennington, който се самоуби през юли 2017 г. на 41-годишна възраст.

Преди три години Shinoda опроверга информацията, че Linkin Park активно търсят заместник на Bennington. През февруари 2019 г. Shinoda написа в акаунта си в Twitter: „Нека изясня един слух: не търсим нов певец и ако това се случи, бих бил съгласен. Изглежда доста ясно, но предполагам, че някои хората трудно разбират. Не обичам да предсказвам бъдещето. Бъдещето ще се случи.”

Shinoda направи коментарите си в очевиден отговор на това как медиите отразяват интервю, което той даде за Rock Antenne. Попитан за възможността да намеря нов певец, Shinoda каза: „Това не е целта ми в момента. Мисля, че трябва да се случи естествено. И ако намерим някой, който е страхотен човек, за когото смятаме, че е подходящ и стилистично приляга добре, тогава може да се опитвам да направя нещо… Не бих искал някога да се чувствам така, сякаш заменяме Chester.”

Shinoda добави: „Познавам другите момчета, те обичат да са на сцената, обичат да са в студиото и така че да не правят това би било — не знам — почти нездравословно. Ако това означава, че трябва да да има други хора в микса, за да го направят и да го направят добре, тогава щяхме да го направим… Но, както казах преди, това трябва да се случи естествено. Няма да пуснем плакати ‘търси се вокалист’“.