Най-новият риалити формат на БНТ1 стартира на 16-ти ноември

Тринадесет училищни рок групи ще влязат в оспорвана музикална надпревара от 16-ти ноември. Тогава стартира уникалният риалити формат на БНТ1 „Голямото рок междучасие“, който ще излъчи най-добрата млада банда на България.

„Младите музиканти, които ще видим, са ню ейдж хора. Те са ново поколение, което няма нито предразсъдъци, нито преклонение пред авторитетите, които са в журито. В „Голямото рок междучасие“ ще има много рокендрол, а участниците ще бъдат предизвикани да научат много нови неща.“ – каза певицата Милена Николова (Миленита) в сутрешния блок на обществената медия „Денят започва с култура“. Тя, заедно с Деян Каменов (Дидо от Д2), ще бъдат най-новата екранна двойка в българския ефир като водещи на „Голямото рок междучасие“. От следващата сряда  двамата ще преминат, заедно с избраните след кастинг рок банди, по пътя до голямата победа.

„Това са банди, които никъде другаде не можем да видим. И скоро зрителите ще се срещнат с тях.“ – сподели още Миленита. milenita-dido

За първи път тази година, по предложение на програмния директор на БНТ1 Севда Шишманова, националният конкурс на D2 „Голямо междучасие“ бе превърнат в риалити формат. Рекорден брой училищни рок групи от цялата страна – над 140 – заявиха участие за предаването. От тях селекционна комисия, в състава на която бяха Димитър Кърнев от D2, който е и музикален продуцент на „Голямото рок междучасие”, издателят Ивайло Нойзи Цветков, музикалният журналист Васил Върбанов, фронтменът на “Jeremy?” – Ерсин Мустафов и Георги Георгиев от „Остава”, допуснаха 22 банди на кастинг в началото на октомври. Тогава младите музиканти се представиха със своя авторска песен и кавър версия на чуждо парче, а селекционната комисия реши 13, вместо 10 групи да вземат участие в телевизионния формат.

Нетърпеливите фенове вече очакват старта на предаването следващата сряда, за да научат кои от училищните групи получиха правото да продължат напред и как бяха избрани от селекционната комисия. „Голямото рок междучасие“ ще се излъчва всяка сряда по БНТ1 от 21:00 часа, веднага след централната емисия новини „По света и у нас”. В рамките на пет тематични лайфа групите ще се изправят в оспорвана битка както за вниманието на журито, така и за любовта на феновете. След първия епизод, с групите ще бъде проведен „кемп“ за повишаване на техните музикални и сценични качества, с помощта на ментори, вокални педагози и стилисти. До края на състезанието на участниците ще бъдат поставени много музикални предизвикателства.

Големият финал предстои на 21-ви декември, когато и зрителите ще могат да гласуват за своя фаворит. В решаващия момент при избор на най-добрата млада рок банда вотът на журито и феновете ще бъде с равна тежест.  В следващите шест седмици обществената телевизия ще предостави най-престижната рок сцена, от която една група ще промени съдбата си. Големият победител ще получи музикално оборудване и възможност да запише първия си сингъл и видеоклип към него.

Гледайте „Голямото рок междучасие“ всяка сряда от 21:00 часа по БНТ1!