Предвиден за издаване на 12 май, новият запис включва колаборации с Gregory Porter, Rocky Wilson от Kaiser Chiefs и много други.

Moby обяви новия си албум, “Resound NYC“, който ще бъде издаден от Destsche Grammophon на 12 май.

В продължението на всепризнатия му албум “Reprise” (от май 2021 г.), неговият дебют за Deutsche Grammophon, който включваше великолепни гости, включително Kris Kristofferson, Mark Lanegan, Jim James и Skylar Grey, Moby преосмисля и оркестрира петнадесет от най-емблематичните си песни, написани или записан в Ню Йорк от 1994 до 2010 г., с гост-вокалисти, включително Gregory Porter, Ricky Wilson (Kaiser Chiefs), Margo Timmins, and Amythyst Kiah.

Докато много от вокалистите са известни имена, други са по-малко познати: Moby откри P.T. Banks да пее в сватбен оркестър в Тексас, докато възрастният баща на хипнотизиращо прочувствената Danielle Ponder се присъединява към нея в римейка на „Run On“. Преди издаването на албума, Moby сподели първия сингъл „In This World“ с участието на Marisha Wallace. Можете да чуете песента по-долу.

20-ият студиен албум на музикалния пионер отразява може би най-определящата ера в музикалния живот на Moby, от бившия му дом в Ню Йорк.

Moby е роден в Ню Йорк и започва музикалната си кариера, като свири в пънк рок групи и като DJ в ъндърграунд клубове в и около Ню Йорк.

След работата му като DJ и турнета през 90-те, през 1999 г. пробивният албум на Moby “Play” се превръща не само в търговски успех, но и в глобален феномен. Той вече се беше радвал на хитове като “Go“, “Feeling So Real” и неговата версия на “James Bond Theme” и беше помолен да ремиксира всички от Michael Jackson до Freddie Mercury, но хитът “Play” промени всичко. Когато навлязохме в новото хилядолетие, той обърна електронната музика с главата надолу.

Преди да открия пънк рока, израснах с класически рок“, казва Moby. „Първият ми концерт беше Yes в Медисън Скуеър Гардън през 1978 г. Така че беше супер завладяващо да преразгледам песните си и да видя дали издържат на по-традиционен, неелектронен, оркестров подход.“

Преразглеждането на миналото му, докато преосмисля бъдещето му, доведе до “Resound NYC“, албум, пълен с вълнуваща музика, класическа преработка на определящи епохата песни, още веднъж ни напомня за невероятния обхват и уместност на музикалния талант на Moby.

Един оркестър може да бъде всичко, може да бъде каквото композиторът иска да бъде“, казва Moby. „Така че вместо всяка песен да получи една и съща оркестрова обработка, аз някак изградих индивидуален оркестров подход за всяка песен.“

С “Resound NYC” Moby обмисля не само еволюцията на собствената си работа, но и време, място и дори трансформация в нашия свят: „Когато мислите за 90-те“, казва той, „Бил Клинтън беше президент; рейв сцената беше този утопичен, идиличен свят; Съветският съюз се сгромоляса; Изменението на климата беше само идея за книга, която Ал Гор щеше да напише. Тогава правенето на музика беше празнуване на потенциала, който имаше нашият свят, която имаше нашата култура. И сега е почти убежище в един понякога ужасяващ и апокалиптичен свят.”

Поръчайте “Resound NYCтук.

Moby – “Resound NYC

1. In My Heart feat. Gregory Porter
2. Extreme Ways feat. The Temper Trap
3. South Side feat. Ricky Wilson
4. Flower (Find My Baby) feat. Amythyst Kiah
5. In This World feat. Marisha Wallace
6. Helpless feat. Margo Timmins, Damien Jurado
7. Signs Of Love
8. Perfect Life feat. Ricky Wilson
9. When It’s Cold I’d Like To Die feat. P.T. Banks
10. Slipping Away
11. Second Cool Hive feat. OUM, Sarah Willis
12. Hyenas
13. Last Night
14. Run On feat. Danielle Ponder, Elijah Ponder
15. Walk With Me feat. Lady Blackbird.