Mondo Generator обявиха нов албум, “We Stand Against You“, който ще излезе на 27 октомври чрез Heavy Psych Sounds. Групата, ръководена от Nick Oliveri, сподели водещия сингъл „Death March“.

Още от дните му в Kyuss и Queens of the Stone Age, Mondo Generator е един от основните творчески отдушници за Oliveri. Както се чува в “Death March”, групата продължава да издава наситен с груув стоунър рок с усещане за пънк-рок. А вокалите на Oliveri са толкова необуздани и кисели, както винаги.

Death March“ е за всеки, който отказва да отстъпи, да легне, да се преклони пред властта“, отбеляза Oliveri в съобщение за пресата.

Относно албума – който определя като „най-тежкия“ на групата досега – той добави: „Девет песни на огън, ярост и гняв! Някои от песните отразяват личните ми мисли и някои песни са за семейството и близки приятели, които умират или се самоубиват, а някои са за моето преживяване по време на локдауна. Това е запис на истинска емоция и не е за слабите.”

Mondo Generator са имали променящ се състав през годините, а Oliveri (на бас и вокали) в момента е подкрепен от китариста Mike Pygmie и барабаниста Mike Amster.

Можете да поръчате предварително “We Stand Against You” чрез Heavy Psych Sounds. Слушайте „Death March“ и вижте обложката на албума и списъка с песни по-долу.

Mondo Generator “We Stand Against You“:

1. I Stand Against You / Blast Off
2. Rubber Room
3. One Two Three Four
4. Unglued
5. Death March
6. Conspiracy (Death or Theory)
7. I Want Out
8. Sky Valley Meth
9. For A Day