Morrissey изпадна в немилост през последните няколко години, след като се присъедини към крайнодесните и про-Брекзит партии в Обединеното кралство и каза всякакви тъпи, осъдителни неща.

Това обаче не му попречи да сключи сделка с Capitol Records, които ще издадат новия му албум през февруари. Сделката изключва Обединеното кралство, където Morrissey остава без звукозаписен договор.

Албумът е озаглавен “Bonfire of Teenagers“, направен е с продуцента Andrew Watt и включва много музиканти, които може би не очаквате да се съгласят да участват в запис на Morrissey през 2022 г. Барабанистът на Red Hot Chili Peppers Chad Smith и бившият китарист на групата Josh Klinghoffer бяха основните сесийни музиканти в албума, който също така включва Flea, Miley Cyrus и Iggy Pop, чийто предстоящ албум също е продуциран от Watt (и включва Smith и Klinghoffer).

Spin отбелязва, че Eddie Vedder, който също е сътрудничил с Watt, е казал пред журналисти по време на сесия за слушане на албума си “Earthling“, че “Bonfire…” “е един от най-великите албуми на Morrissey, които съм чувал от времето, когато беше великият Morrissey. Това беше супер солиден, страхотен Morrissey през цялото време.”

Албумът включва редица песни, които Morrissey вече е свирил по време на турнетата си, включително заглавната песен, която е за атентата в Манчестър през 2017 г. на шоуто на Ariana Grande, което вече има своите критици – песента споменава атентатора, който е бил ислямски екстремист – цитирайки дясната позиция на Morrissey относно имиграцията.

В допълнение към новия албум, Capitol Records също придобиха правата върху соловите албуми на Morrissey “Southpaw Grammar“, “You Are the Quarry“, “Ringleader of the Tormentors“, “Years of Refusal” и “World Peace Is None Your Business” и ще ги издадат в луксозна версия на винил.

Morrissey ще бъде в Северна Америка за есенно турне, което включва концерти в района на Ню Йорк в Kings Theatre в Бруклин на 30 ноември и NJPAC в Newark на 1 декември.

MorrisseyBonfire of the Teenagers“:

1. I Am Veronica
2. Rebels Without Applause
3. Kerouac’s Crack
4. Ha Ha Harlem
5. I Live in Oblivion
6. Bonfire of Teenagers
7. My Funeral
8. Diana Dors
9. I Ex-love You
10. Sure Enough, the Telephone Rings
11. Saint in a Stained Glass Window

Предстоящите концерти на Morrissey:

11/11 – Ontario, CA @ Toyota Arena
11/12 – Los Angeles, CA @ Greek Theatre
11/14 – El Cajon, CA @ The Magnolia
11/15 – El Cajon, CA @ The Magnolia
11/18 – Oakland, CA @ Fox Theater
11/22 – Salt Lake City, UT @ The Union
11/23 – Denver, CO @ Paramount Theatre
11/25 – Minneapolis, MN @ The Fillmore
11/26 – Milwaukee, WI @ Riverside Theatre
11/28 – Washington, DC @ The Anthem
11/30 – Brooklyn, NY @ Kings Theatre
12/01 – Newark, NJ @ New Jersey Performing Arts Center
12/03 – Philadelphia, PA @ The Met
12/04 – Boston, MA @ MGM Music Hall at Fenway