Ветераните от Mr. Big обявиха прощално турне за 2023 и 2024 г., наречено “The Big Finish”, по време на което ще свирят албума “Lean Into It” (1991) в неговата цялост.

Бандата сподели в социалните медии, че поредицата от концерти ще стартира в Азия през юли, а догодина ще продължи в Южна Америка, Европа, Обединеното кралство и САЩ. Досега са обявени само датите за азиатската част на турнето.

В прессъобщение Mr. Big казаха, че е дошъл подходящият момент да прекратят концертната си кариера след смъртта на барабаниста Pat Torpey, който почина през 2018 г. след борба с болестта на Паркинсон. Групата разкри също, че Nick D’Virgilio (Spock’s Beard, Big Big Train) ще заеме мястото на Torpey зад барабаните.

“Искахме да се сбогуваме както трябва и това изглежда е правилният начин да го направим”, каза басистът Billy Sheehan. Китаристът Paul Gilbert добави: “В момента се опитваме да измислим достатъчно голямо шоу, което да придружи музиката. И понеже музиката ни резонира толкова добре по цял свят, ще свирим на възможно най-много места”. Вокалистът Eric Martin сподели: “Радвам се, че имаме шанса да свирим отново заедно като Mr. Big и да отпразнуваме всичко, което сме направили като банда през годините”.

Относно D’Virgilio, Sheehan отбеляза: “Открихме чудесен барабанист в лицето на Nick, който има и страхотен глас. Вокалният му диапазон е подобен на този на Pat и ще може да поеме неговите партии със същия финес. Това е голямо облекчение, защото Mr. Big винаги са се отличавали с богатите хармонии. Когато групата стартира, ние наистина разчитахме един на друг. Знаехме, че всеки ще направи необходимото по отношение на вокалите и че ще го направи правилно. Трудно е да намериш барабанист, който пее в този диапазон, но Nick има гласа, който ни е нужен за сцената”.

20.07 – Nagoya Shimin Kaikan, Nagoya, Japan
22.07 – Osaka Maruzen Intec Arena, Osaka, Japan
25.07 – Budokan, Tokyo, Japan
29.07 – YES24 Live Hall, Seoul, South Korea
31.07 – Southorn Stadium, Hong Kong, China
02.08 – ZEPP New Taipei, Taipei, Taiwan
04 & 05.08 – Marina Bay Sands Theater, Singapore, Singapore
07.08 – Show DC Hall, Bangkok, Thailand
09.08 – Skydome, Manila, Philippines
12.08 – The 90’s Festival, Jakarta, Indonesia