Бившият басист на Nirvana Krist Novoselic се обедини с барабаниста Matt Cameron (Pearl Jam, Soundgarden) и китариста Kim Thayil (Soundgarden), за да сформира нова група, наречена 3rd Secret. Нещо повече, те вече пуснаха едноименния си дебютен албум, наличен e в стрийминг услугите още днес.

Групата се допълва от китариста Bubba Dupree (от хардкор групата от 80-те Void) и певиците Jillian Raye (от групата на Novoselic Giants in the Trees) и Jennifer Johnson. Novoselic и Cameron са сред основните автори на песни в албума. Jack Endino, който е прочут със записите на Bleach на Nirvana, копродуцира и миксира албума.

Както групата, така и албумът са изненада, въпреки че Novoselic спомена в изтрит след това туит през февруари, че е „наистина зает, опитвайки се да завърши запис“. Тогава обаче той не даде повече подробности.

Бързо слушане през албума разкрива звук, който включва елементи от фолк, инди и алтернативен рок и включва двойните вокали на Raye и Johnson.

Novoselic не се появяваше често през последните години, но той издаде няколко албума с групата си Giants in the Trees през 2017 и 2019 г., като същевременно свири и с Dave Grohl.

За Cameron и Thayil 3rd Secret е първият съвместен албум след трагичната смърт на техния колега от Soundgarden Chris Cornell през 2017 г. Двойката също се появи заедно като гости в песента „Only Love Can Save Me Now“ на The Pretty Reckless от албума “Death by Rock and Roll“.

Cameron е член и на Pearl Jam, които издадоха албума “Gigaton” през 2020 г. и ще започнат турне в Северна Америка на 3 май.

Излъчвайте едноименния дебютен албум на 3rd Secret в плейъра Spotify и вижте обложката и списъка с песни по-долу. Албумът може да бъде закупен и дигитално чрез Amazon.

3rd Secret:

01. Rhythm of the Ride
02. I Choose Me
03. Last Day of August
04. Winter Solstice
05. Lies Fade Away
06. Live Without You
07. Right Stuff
08. Dead Sea
09. Diamond in the Cold
10. Somewhere in Time
11. The Yellow Dress