Преди 45 години, на 16 август 1977 г., групата – тогава наречена The Farriss Brothers с членовете Tim, Andrew и Jon – свири първия си концерт на домашно парти в Сидни. Днес австралийската ню уейв група обяви набор от предстоящи проекти.

Неиздаваният преди това “Live at the US Festival, 1983“, който документира представянето им на това голямо събитие, излиза на 28 октомври на винил и CD; същия ден те ще пуснат ново издание по случай 40-ата годишнина на “Shabooh Shoobah” от 1982 г., налично като дигитален луксозен бокс сет и лимитирано издание на прозрачен винил. И двете са налични за предварителна поръчка на сайта на INXS.

На 26 август групата ще издаде Dolby Atmos микса на Giles Martin от тяхната компилация с 20 песни с хитове “The Very Best“. Въодушевен от това издание, китаристът Tim Farriss каза: „Това, което Giles направи, е не само да пресъздаде оригиналните миксове, но сега ще сте поразени, защото чувате всички тези неща, които просто не сте чували преди.“

Саксофонистът и китарист Kirk Pengilly добави: „Свалям шапка на Giles, който е успял да обработи звуците точно с днешната технология. Звучи като оригиналния албум, но сега е разпръснат в 3-D пространство. Звучи невероятно. “

„INXS Day“ започва с едночасово предаване на живо в TikTok, отбелязвайки 35-ата годишнина от шестия албум на групата, Kick от 1987 г. Събитието — показано по целия свят, но планирано за 17:00 ч. EDT в САЩ – ще включва функция “песен по песен” и интервюта с групата и Мартин.

През целия август, отбелязвайки 30-ата годишнина от “Welcome to Wherever You Are” от 1992 г., те ще надградят пет от музикалните видеоклипове на този албум – “Heaven Sent“, “Baby Don’t Cry“, “Taste It“, “Beautiful Girl” и “Not Enough Time” — в HD за първи път.

INXS: “Live at the US Festival, 1983”

1. “Soul Mistake”
2. “Here Comes”
3. “Jan’s Song”
4. “Spy Of Love”
5. “To Look At You”
6. “The One Thing”
7. “Old World New World”
8. “Black And White”
9. “Don’t Change”