Слад като пандемията от Covid-19 разби на парченца музикалната индустрия през последните две години, можем да се надяваме на известно възстановяване през 2022-ра.

Дали концертите и фестивалите ще се завърнат както ги помним – още не знаем, но поне групите са подготвили интересна нова музика за издаване. Ето албумите, които ние в RockTheNight очакваме с нетърпение.

И тий като ще се стремим да бъдем сравнително кратки в този обзор, тук може да намерите ъплен списък с очакваните албуми за 2022-ра година.

14 януари: SkilletDominion

Фронтменът на Skillet John Cooper коментира: „Остаряваме, децата ни остаряват и светът се разпада, така че има част от мен, която е като „Наистина ли искаш да се върнеш на пътя в разгара на пандемия?’ Искаме ли да продължим този бизнес? Тогава тя ми показа този пасаж в дневника си. Бях наистина впечатлен. Започнах да си мисля: „Да, случват се много луди неща, но аз не съм свършил.“ Вече чухме няколко сингъла от новия Skillet – “Surviving The Game“, “Standing In The Storm” и съвсем пресния “Refuge“.

21 януари: Billy Talent – Crisis Of Faith

Billy Talent включиха в новия си албум съвместно парче с Rivers Cuomo от Weezer, но едва ли това ще бъде найинтересното в албума. “Това е пълен кръговрат за нас. Възхищавахме се и сме фенове на Weezer от Синия албум досега“.

28 януари: Steve Vai – Inviolate

Десетият студиен албум на Vai – първият му от шест години – ще включва девет песни, включително издадените по-рано “Knappsack”, “Little Pretty” и “Candle Power“. Vai написа и записа “Knappsack” само с една ръка в момент, когато се възстановяваше от операция на показалеца, докато “Candle Power” го показа с демонстрация на демонстрира нова техника, която разработва, която той нарича “изместване на ставите”. 

28 януари: Jethro Tull – The Zealot Gene

Най-новото предложение на групата, озаглавено “The Zealot Gene“, ще бъде издадено на 28 януари 2022 г. от InsideOut Music. Групата вече пусна два сингъла от албума, “Shoshana Sleeping“ и “Sad City Sisters“.

04 февруари: KornRequiem

Поради пандемията групата прекара повече време в работа по албума от обикновено и експериментира с някои нови неща като запис на аналогова лента, а водещ сингъл е “Start The Healing”. В него Korn изследват винаги привлекателната им мелодична страна и постигат баланс между това да звучат като класически Korn и усещането за свежест.