Месецът на отпуските, същинското лято, морето и забавлението! Наситен с много музикални фестивали и концерти по цялата страна. Вижте традиционните най-яки и интересни събития на Rock The Night за месец август! И не забравяйте да се забавлявате докато можете, че както е тръгнало, много скоро музикалните събития могат да бъдат отново забранени…

Започваме с няколко събития които заслужават внимание и винаги ни карат да се чувстваме добре:

Концертите на платформата Sofia Summer Fest на сцената в Южния Парк II – там ще видим Jeremy? (2 август); Intelligent Music Project (18 август); Hayes & Y (19 август); Авеню (23 август).

Програмата на Kino Cabana с концерти на Ревю (4 август); акустични концерти на Свилен Ноев (9 август); Jin Monic (17 август); Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени (20 август), както и Тангра (25 август).

The Lord of The Rings concert: Завръщането на краля (1-2 август)

Още днес и утре ще можем да се насладим на комбинираното музикално и филмово преживяване, което ще се състои в магичния Античен Театър в Пловдив. Музикалният спектакъл, включващ 250 музиканта, които ще изпълнят на живо оригиналния саундтрак на носителят на награди Оскар – Lord Of The Rings: Return Of The King. Гигантски HD екран ще направи атмосферата още по вълнуваща. Билетите за това изживяване варират от 80 до 140лв и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/503310970694527

Вижте кадри от ’Return of The King live concert’:

Sea Of Black 2021 (7 август)

Традиционна жица с вход свободен. Sea Of Black е фестивал на екстремната метъл музика, където можем да чуем интересни групи от дет, блек, траш, хардкор и метълкор сцената на България и чужбина.Фестивалът  ще се състои за девети път, а хедлайнери ще са гръцката траш метъл група Memorain. Мероприятието ще се проведе традиционно в Летния Театър на гр. Бургас, като освен гръцката група, ще видим още 9 групи – Urban Gray, Magnetic, Проказа, Dishonored, Deception, Nightmare, Пача, AttaXic и Badcast. Начало в 16:00ч.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/331577085040580

Вижте видеото “Divided” на Memorian: https://youtu.be/wosF4C0ijbw