Midalidare Rock In The Wine Valley – 30 юни – 2 юли 2023 – с. Могилово

Фестивалът в долината на виното ще се проведе от 30 юни (петък) до 2 юли (неделя) 2023-а. За тридневния фестивал BLM са ни подготвили Scorpions, Europe, Helloween, Epica, Blind Guardian, Lacuna Coil, Battle Beast, Dynazty, Iron Savior и др.

„Щастливи сме, че можем да започнем именно със Scorpions, които нямат нужда от представяне. Истински легенди на рок музиката, които за първи път в България ще изпълнят песни от последния си албум „Rock Believer” и разбира се всички класики, които всички ние знаем и пеем“, споделят организаторите.

Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи. Деца до 12 години влизат без билет.

Dubioza Kolektiv – 5 юли 2023 – Колодрум Борисова градина, София

Тази година най-успешната в международен план босненска група Dubioza Kolektiv празнува две десетилетия на работа.

От първото им представяне през 2003 г. и първия албум през 2004 г. до сегашния “Agrikultura” те са записали 10 албума, 1 миниалбум и 1 двоен LP на живо. Изпълнявайки почти всеки меридиан, те са изнесли над хиляда концерта в 42 държави, а броят на уличните и ad hoc изпълнения е неизмерим.

„За тази годишнина Dubioza ще празнуват с голямото си семейство, а именно публиката. Не съм голям фен на празненствата за годишнини.“, казва Брано Якубович, „Но празнуваме тази с надеждата, че ще получим тази кутия шоколадови бонбони, която години наред се върти на рождените дни, която никой не иска да отвори, защото винаги е по-удобно да я подарим. Очакваме всеки концерт с нетърпение като за първи и свирим като за последно. През 2023 г. ще проведем голям брой концерти, които вече са обявени в Германия, Франция, Австрия, България, Белгия, Испания, Хърватска, Сърбия, Словения…”

Ignite – 5 юли 2023 – Grindhouse Skateboard Club, София

Калифорнийските хардкор пънк легенди Ignite се завръщат у нас за нов концерт това лято.   Шоуто е на 5 юли (сряда) в столичния Grindhouse и се организира от 141.

Билети с цена 35 лв вече се продават в системата на Bilet.bg. В деня на концерта ще бъдат по 40 лв.