Австралийската певица Natalie Imbruglia отбелязва завръщането си към музиката с първия си албум от шест години, озаглавен „Firebird“.

Imbruglia сподели новини за предстоящия проект в социалните мрежи, заедно с първия сингъл “Build It Better“, две години след като подписа със Sony BMG и намекна за нов материал. Той бе типичен за певицата и показва какво можем да очакваме от новия албум. Постоянството е сред добродетелите, които Imbruglia харесва в себе си: „Когато всичко падне, трябва да го изградиш по-добре“.

Днес вече можем да чуем още едно парче от албума, написаната заедно с Albert Hammond Jr. от The Strokes, “Maybe It’s Great”.

Беше като сбъдната мечта да работя с Albert. Прекарахме си страхотно по време на записите в Байрън Бей и това парче ми дава всички вибрации от 80-те“, казва тя. „Неговата енергична китара беше черешката на тортата! Той не разочарова“.

Новият проект включва множество сътрудничества, освен Albert Hammond Jr., с когото Imbruglia записва през 2019 г. Други гости и автори са Romeo Stodart от The Magic Numbers, KT Tunstall, Eg White (Adele, Dua Lipa), Luke Fitton (Little Mix, Girls Aloud), Fiona Bevan (One Direction, Ed Sheeran), Rachel Furner (Jason Derulo) и др.

Говорейки за предстоящия албум, Imbruglia заяви: „Създаването на този албум беше толкова дълбоко и удовлетворяващо преживяване.“

Преживявайки дълъг период от това, което по същество се нарича творчески блокаж, понякога беше трудно да си представя как да стигна до това място“, каза тя. „Преди пандемията започнах процеса по написване на този албум в Лондон и скоро след това се отправих към Нешвил. С всяка сесия и нов сътрудник започнах да придобивам увереност, да намирам отново гласа си и да създавам звука и стила, които ми се струваха автентични. Беше такава привилегия да работя с такъв набор от таланти във “Firebird”. Просто нямам търпение хората най-накрая да го чуят“.

Firebird” е планиран да излезе на 24 септември чрез Sony BMG.

Natalie Imbruglia: ‘Firebird’:

1. ‘Build It Better’
2. ‘Nothing Missing’
3. ‘What It Feels Like’
4. ‘On My Way’
5. ‘Maybe It’s Great’
6. ‘Just Like Old Times’
7. ‘When You Love Too Much’
8. ‘Not Sorry’
9. ‘Human Touch’
10. ‘Change Of Heart’
11. ‘Invisible Things’
12. ‘Dive To The Deep’ 
13. ‘River’
14. ‘Firebird’