Тази седмица Natalie Imbruglia тръгва на акустично турне, включващо 26 концерта в Европа. За щастие, то включва и едно специално шоу в Централен Военен клуб на 30 април.

Тя стана известна в родната си Австралия през 90-те години с ролята си в сериала “Съседи”, а по-късно и по целия свят с хита си от 1997 г. Torn. Турнето започва на 22 април в Москва, и завършва в края на май в Дания. То ще включва песни от целия ѝ репертоар, включително последния ѝ албум Male, в който прави кавъри на песни, оригинално изпълнени от мъже.

Imbruglia се завърна на сцената след няколкогодишна музикална пауза. Тя има три номинации за “Грами”, печелила е наградата на MTV за дебют, а в колекцията си има още приз от най-престижните музикални награди в Европа – наградите БРИТ. В интервю с “Ройтерс” тя разказва още плановете си за нов албум и защо е привлечена към песни, написани за мъже.

Защо избрахте да направите турнето сега, това турне за завръщане ли е?

Приказната дума “завръщане”. Вече съм имала около 4 завръщания. Всяка възможност да съм на път и да правя турне – това за мен е нещо любимо. Просто бях много въодушевена от възможността да направя по-интимно шоу за почитателите. Ще изпълня песни, които обикновено не пея по турнетата си и възможността да ги направим в акустичен вариант ме привлече.

Откъде дойде идеята да запишете кавървесии на песни, изпълнени в оригинал от мъже за албума ви Male?

Бях в Кънектикът и работех с (продуцента) Били Ман. Правехме албум с кавър версии. И просто ми дойде идеята да са само на мъже изпълнители. Има нещо особено, когато “обърнеш” пола – напълно различна интерпретация на песните. Реших, че е по-интересно и забавно, а и без това всичките песни, към които бях привлечена бяха на мъже. Освен това идеята да влезеш в обувките на любимите си изпълнителки понякога е твърде респектираща – изпълнителки като Бони Рей например… Така че с Male ми бе по-комфортно.

Имате ли фенове, които Ви молят за оригинални творби?

Нямам проблем с това да правя кавър версии на други хора, но всъщност е много трудно да намериш достатъчно кавъри за цял албум, който да изразява кой си и какво да има смисъл. В крайна сметка винаги започвам да пиша отново, защото част от изживяването за мен е разказването на история. Определено пиша нови творби и със сигурност ще има нов албум скоро, надявам се следващата година.

Как се подготвяте за турне?

Знаете как артистите имат редица изисквания за нещата, които искат, моите са толкова основни. Те са лимони, мед и авокадо, няколко моркова – водя доста здравословен живот, когато съм на турне, така че не е нещо специално.

Иначе загрявам с оперни упражнения. Правя ги и преди да пиша песни. Но тъй като имах проблеми с гласните струни и операция на гърлото и оттогава работя с вокален педагог. Това е най-важното нещо за мен на турне. А на сцената пия един фантастичен китайски чай.

Ще вземете ли кучето си – мистър Уилсън, на турнето с вас?

– Бях взела Мистър Уилсън, когато бях на турне със Simply Red, естествено първо ги попитах може ли. И после той непрестанно лаеше, докато Мик (Хъкнал, вокалистът на Simply Red) спеше, така че го изгонихме от репетициите и трябваше да седи само в автобуса. Но това си е мое турне и няма кого да събуди, освен мен. Обичам да е наоколо и още мисля дали да го вземем с нас.

Колко е трудно да останеш свеж в музикалната индустрия и как мислите, че сте се променили?

Музикалната индустрия е много по-различна сега, отколкото когато започнах и просто съм благодарна, че все още работя, правя турнета и пиша. Мисля, че, ако обичаш това, което правиш, ще продължаваш да го правиш.

Natalie Imbruglia ще бъде в Централен Военен клуб на 30 април:

Natalie Imbruglia – 30 април 2017 – Централен Военен Клуб, София