На 30 април Mascot Label Group / Provogue ще издаде нов албум, включващ неиздавани преди това песни от легендарния китарист Gary Moore.

How Blue Can You Get” съдържа общо осем песни – четири оригинални парчета плюс четири мелодии, които преди това са записани и изсвирени от класически блусмени като Elmore James, Sonny Thompson, Memphis Slim и B.B. King.

“Надяваме се сегашните и бъдещите поколения меломани да открият и преоткрият Gary Moore, наслаждавайки се на артистизма не просто на велик китарист, но и на изключително талантлив музикант. Върнете се в бъдещето с Gary Moore”.

Първото от тези парчета, “In My Dreams“, може да слушате тук:

Gary Moore: “How Blue Can You Get“:

01. I’m Tore Down
02. Steppin’ Out
03. In My Dreams
04. How Blue Can You Get
05. Looking At Your Picture
06. Love Can Make A Fool Of You
07. Done Somebody Wrong
08. Living With The Blues

Moore се радваше на грандиозна кариера с групи като Skid Row (но не онези Skid Row), Thin Lizzy и G-Force и разбира се, като соло изпълнител, през това време той без усилие премина от тежък рок към блус, като привлече за каузата и феновете на по-тежката музика. Китарското майсторство на Moore му позволи да си сътрудничи със легенди като B.B. King, Albert King, Peter Green, Jack Bruce и Eric Clapton. Gary Moore почина на 6 февруари 2011 г. след инфаркт по време съня си, само на 58 години.