Посрещнахме още една нова година, отново е понеделник, а съвсем скоро започва и нов месец. Явно ние хората обичаме да търсим нови начала, на които да се уповаваме, че ще ни донесат нещо ако не по-хубаво, то поне по-различно. Ето защо ние от Autumn Souls Of Sofia отново избрахме понеделник, за да обявим следваща група, която се присъединява към нашия фестивал, и която ще можете да видите в дните 25 – 26 ноември 2017г. в столичния клуб Live&Loud.

Който се интересува от нашите събития вече знае, че групите, които до сега потвърдиха участие са:

Saille от Белгия, Illumenium от Естония, MartYriuM от Малта и Khaospath от северна Швеция. Групата, която днес ще разкрием пред вас идва от сърцето на “Черната планина” в Германия. Те са типични представители на германската блек метъл школа, вплели в музиката си солидна доза печал, отчаяние и омраза, от които лъха дъх на траур.

Скъпи приятели, имаме удоволствието да ви представим германската блек метъл група Imperium Dekadenz.

В късното лято на 2004г. Horaz и Vespasian, може би вдъхновени от мистиката на родното си място, създават Imperium Dekadenz. През есента на следващата година подписват договор за издаването на два албума с германсия лейбъл Perverted Taste и под неговата шапка излизат албумите …und die Welt ward kalt und leer (2006) и Dämmerung der Szenarien (2007).

След подписването на договора със Season of Mist през 2009г., групата издава следващите си три албума чрез тях. Последният е от 2016г. и носи заглавието “Dis Manibvs”.

Първият концерт на групата се състои през 2009г. в германския град Ulm. За концертните си изяви двамата музиканти – Horaz и Vespasian са подкрепени от трима членове на германската блек метъл група Vargsheim. Следват множество участия, както национални, така и международни, като тези на: Wolfszeit 2009, Ragnarök 2010, Metalfest 2010 (GER, CH, AT), Wacken 2010, Inferno Festival 2011, Metalcamp 2011 и Summerbreeze 2011, PartySan и много други. През 2015 осъществяват и първото си турне заедно с Shining и Der Weg einer Freiheit.

Името на групата е вдъхновено от излъчения края на 70-те години филм “Caligula”. Филмът се превръща в скандал заради откровените сексуални сцени и екстремно насилие. Текстовете на Imperium Dekadenz разглеждат обичайни за стила теми като смъртта, страданието, тъгата, отчаянието, омразата. Религия и политика категорично не са част от концепцията на германците.

Основно музиката им се описва като атмосферичен блек метъл, но в същото време депресивни ембиънт и акустични елементи са част от композициите им. Норвежките групи от Втората блек метъл вълна са често спомемнавани от Imperium Dekadenz, когато групата описва своите музикални корени.

Основни членове и основатели на групата са:

Horaz: Voice, E-Guitars, Keyboard, Lyrics (live: voice)
Vespasian: Drums, E-Guitars, Acoustic Guitar, Bass, Lyrics, Keyboard (live: drums)

Live музиканти:
Harvst(VARGSHEIM): Бас
Kaelt(VARGSHEIM): китара
Naavl (VARGSHEIM): китара

Ако Imperium Dekadenz или някоя от вече обявените групи са сред тези, които бихте искали да видите на живо, то с двудневни пропуски на цена 40 лева можете да се снабдите от eticketsmall.com, както и на каса на ул. Раковски № 67 в София или в Магазин ЯКО!

https://www.eticketsmall.com/product_info.php?cPath=34&products_id=723&osCsid=uuh3lei32fge7g21eppptnp9d3

Не забравяйте да надниквате и в нашата страница.
https://www.facebook.com/autumnsoulsofsofia/