Marianne Faithfull представи своя нов сингъл “The Gypsy Faerie Queen“, в който участва (а и е написан заедно с) Nick Cave.

Faithfull ще издаде своя 21-ви студиен албум “Negative Capability” на 2-ри ноември. Продуциран е от Rob Ellis и Warren Ellis (от Bad Seeds на Nick Cave).

“Negative Capability”:

1. Misunderstanding
2. The Gypsy Faerie Queen (feat. Nick Cave)
3. As Tears Go By
4. In My Own Particular Way
5. Born to Live”
6. Witches Song
7. It’s All Over Now, Baby Blue
8. They Come at Night
9. Do Not Go
10. No Moon in Paris
11. Loneliest Person