Nick Cave и Warren Ellis споделиха саундтрака към биографичния филм за Marilyn Monroe “Blonde” с участието на Ana de Armas, чиято премиера беше вчера (28 септември) по Netflix.

Дългогодишните сътрудници работят по “Blonde (Soundtrack from the Netflix Film)” с обратна връзка от режисьора на филма Andrew Dominik, за да му помогнат да разкаже историята на холивудската звезда, базирана на едноименния роман на Joyce Carol Oates от 2000 г.

В изявление относно процеса двамата споделиха: “Работата с Andrew Dominik винаги е предизвикателство, но същевременно е и изумително преживяване. Създаването на музиката за тази ужасяваща и комплексна интерпретация на историята на Marilyn Monroe не беше по-различно и, както винаги, бе истинска привилегия да работим с него. Един от най-мрачните филми с прекрасен одухотворен саундтрак.”

Dominik възхвали отварящото албума парче “Pearly”, описвайки го като “чист копнеж, винаги приближаващ, но никога не пристигащ, изключителна красота само на една ръка разстояние.”

Nick Cave, Warren Ellis: “Blonde (Soundtrack from the Netflix Film)”:

01. Pearly
02. Shard
03. Fire in the Hills
04. Gemini
05. Abortion
06. Glass Silver
07. Gemini Acoustic
08. Goddess of Love on a Subway Grating
09. Strawberry
10. Bright Horses (Instrumental)
11. Peroxide
12. I Love Love Love You All
13. Wig
14. Nembutal
15. A World of Light