Изданието включва албумите “Nick Mason’s Fictitious Sports”, ”Profiles” и “White Of The Eye” и ще излезе на 31 август 2018 г.

За пръв път от повече от 20 години соловите албуми на Nick MasonNick Mason’s Fictitious Sports”, “Profiles” и “White Of The Eye” ще излязат в издание от бокс сет на CD и плочи. Лимитираният бокс сет ще бъде на пазара на 31-ви август чрез Warner Music, малко преди началото на европейското турне на Nick с новата му банда Nick Mason’s Saucerful Of Secrets.
Nick Mason е един от най-добре продаваните артисти на всички времена. Като съосновател на Pink Floyd, той е и единственият постоянен член на групата, който участва във всички албуми и концерти на живо. През май тази година Nick представи новата си банда Nick Mason’s Saucerful Of Secrets с четири концерта в Лондон (в Camden Dingwalls на 20-ти май и The Half Moon в Putney на 21, 23 и 24-ти май), които бяха посрещнати с адмирации.
Unattended Luggage” е поредното доказателство за безспорния принос на Nick Mason към музиката. Изданието включва:
Nick Mason’s Fictitious Sports” – дебютния солов албум, който е издаден през 1981 г. и представя сътрудничествата на Nick с различни музиканти, включително Robert Wyatt и Carla Bley.
Profiles” – общ запис с китариста на 10cc Rick Fenn. Това е вторият албум на Nick извън Pink Floyd и е издаден през 1985 г. като “Mason + Fenn”. Той е предимно инструментален албум с изключение на парчетата “Lie for a Lie”, с вокалите на Maggie Reilly и бившия член на бандата David Gilmour, и “Israel”, изпята от Danny Peyronel от UFO.
White Of The Eye” – саундтрак на едноименния британски трилър. За този албум Nick отново си сътрудничи с Rick Fenn. Издаденият през 1987 г. заедно с филма запис излиза 20 години по-късно за пръв път на CD.
Nick Mason споделя: „Тези записи имат специално място за мен в музикалния ми свят. “Fictitious Sports” се осъществи след работата с Mike Mantler, Carla Bley и Robert Wyatt по два други проекта, и е вдъхновен от цял екип страхотни музиканти, с които се запознах в Grog Kill Studios в Удсток.

„“Profiles” и “White Of The Eye” са резултат от работата ми с Rick Fenn за музика за реклами и кратки документални филми, което се разви до нещо повече.”

„Слушайки ги отново 30 години по-късно, се радвам, че получават преиздания. Надявам се, че продажбите ще надхвърлят тези, на оригиналните версии.”
Изданието “Unattended Luggage” ще бъде налично във версия на три CD и три плочи, а предварителните поръчки вече започнаха.
Отделните албуми “Nick Mason’s Fictitious Sports”, “Profiles” и “White Of The Eye” ще могат да се намерят на всички дигитални платформи за музика.
Nick Mason’s Saucerful Of Secrets започват европейското си турне през септември. Билетите вече са в продажба: www.thesaucerfulofsecrets.com.
Датите за концертите във Великобритания са: 

Sunday 23rd September – Portsmouth, Guildhall
Monday 24th September – London, Roundhouse
Tuesday 25th September – Birmingham, Symphony Hall
Thursday 27th September – Manchester, O2 Apollo
Friday 28th September – Glasgow, SEC Armadillo

Saturday 29th September – Nottingham, Royal Concert Hall
„Това беше най-невероятният концерт, напомняне за това, колко странни и брилянтни бяха Pink Floyd. Ако имате дори малък интерес към Pink Floyd, не пропускайте тази група, след завръщането ѝ по-късно тази година. Няма да имате нужда от нищо друго, за да взривите съзнанието си.” Michael Hann, Financial Times.
„Звученето е великолепно, съживяващо, хипнотизиращо, но все пак странно, променящо форматите на първичния рок във всякакъв вид невероятни форми. От началото с “Interstellar Overdrive”, “Astronomy Dominie” и “Lucifer Sam” до последните “One of These Days” и “Point Me at the Sky”, изпълнението е пропито с изумителна енергия, готова да посрещне всяка частица носталгия. Това е достатъчно да накара хората да се замислят над израстването на рок музиката от 60-те години насам.” – Neil McCormick, The Daily Telegraph
Изданието “Unattended Luggage” на Nick Mason ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
Пълен списък на датите от европейското турне на изпълнителя:

Sunday 2nd September – Stockholm, Sweden, Circus
Monday 3rd September – Copenhagen, Denmark, Forum Black Box
Tuesday 4th September – Rostock, Germany, Moya
Thursday 6th September – Amsterdam, Holland, Carre
Saturday 8th September – Antwerp, Belgium ,Stadsschouwburg
Sunday 9th September – Luxembourg, Den Atelier
Monday 10th September – Paris, France, Olympia (On sale at a later date)
Tuesday 11th September – Dusseldorf, Germany, Mitsubishi Elektrikhalle
Thursday 13th September – Hamburg, Germany, Laeiszhalle
Saturday 15th September – Stuttgart, Germany, Beethovensaal
Sunday 16th September – Berlin, Germany, Tempodrom
Monday 17th September – Lepzeig, Germany, Haus Auensee
Wednesday 19th September – Vienna, Austria, Stadhalle F
Thursday 20th September – Milan, Italy, Tetro Arcimboldi
Friday 21st September – Zurich, Switzerland, Samsung Hall
Sunday 23rd September – Portsmouth, UK, Guildhall
Monday 24th September – London, UK, Roundhouse
Tuesday 25th September – Birmingham, UK, Symphony Hall
Thursday 27th September – Manchester, UK, O2 Apollo
Friday 28th September – Glasgow, UK, SEC Armadillo
Saturday 29th September – Nottingham, UK, Royal Concert Hall