Rawk’n’Roll представя: Nick Oliveri a.k.a Rex Everything! and the Mondo Generator на живо в София!

Има ли нужда? Добре…

Nick Oliveri е американски мултиинструменталист и певец от Лос Анджелис, Калифорния. Най-известен е като част от култовите групи Kyuss и Queens of the Stone Age. Отделно от това през годините свири с Mark Lanegan, Masters Of Reality на Chris Goss, Turbonegro, Moistboyz на Dean Ween, The Dwarves, Bloodclot заедно с John Joseph (Cro-Mags), Joey Castillo (QOTSA), Todd Youth (Murphy’s Law и Danzig )…

Mondo Generator е формирана през 1997 от Nick Oliveri, който по това време е в ядрото на Queens of the Stone Age. Първоначално замислен като страничен проект, класиката Cocaine Rodeo е записан в същата година, но легендарният Southern Lord го издава чак през 2000 година. Последвалият го A Drug Problem That Never Existed излиза от лейбъла на Mike Patton Ipecac Recordings и Rekords Rekords на Josh Homme.

През 2010 Mondo Generator е на заден план, тъй като Nick Oliveri се включва в реформираните Kyuss Lives! (сега Vista Chino), където са още John Garcia и Brant Bjork от класическия състав на групата от 90те.

Те вече са гостували в София заедно с The Exploited през 2007, по покана на радио Тангра Мега Рок. След няколко месеца ще ги видим за пръв път на техен самостоятелен концерт у нас!

Концертът в София е част от европейското турне на Mondo Generator – 12 февруари 2020, клуб “Mixtape 5”!

Билети на цена от 35 лева са налични в мрежата на bilet.bg. В деня на концерта цената им ще бъде 45 лева.