Концертът му в Пловдив e почти разпродаден, а в София пускат втори балкон в продажба!

dsc_2989Световно известният цигулар Найджъл Кенеди кацна в София късно снощи с полет от Лондон. Във видимо страхотно настроение, той бе посрещнат на летището от своя дългогодишен приятел от България  – художника Румен Рачев. Той му бе подготвил специална изненада – ръчно изрисувана от него цигулка Kремона, първа бройка от предстояща дизайнерска младежка серия на марката, която ще бъде подписа
на от известния цигулар. Вчера през деня пристигнаха и петимата членове на бандата му, които кацнаха у нас от различни точки на света.

Найджъл Кенеди пристигна у нас няколо дни преди концертите си на 17 септември в София в зала 1 на НДК и на 18 септември в Античния театър в Пловдив. До изявите си на родна земя той ще има сериозни репетиции с оркестъра на “София Симфоникс” с диригент Любка Биаджони, Лондонския български хор и композитора и гъдулар Георги Андреев, които също участват в двете събития.

Организаторите съобщават, че концертът в Пловдив е почти напълно разпродаден, а в София се пуска в продажаба и втори балкон на зала 1 на НДК на изключително достъпни цени на билетите – по 20 лв. Те могат да се закупят в мрежата на Ticketportal.bg, Билетен център в НДК, касата пред Община Пловдив, книжарници Booktrading, бензиностанции OMV, “На тъмно”.

dsc_2939-1С рекорд в книгата на Гинес за най-продавана класическа творба на всички времена (за запис от 1989г на “Годишните времена” на Вивалди, с над 2 млн. продадени копия), витуозът ще представи у нас именно своя нов иновативен прочит на “Новите четири годишни времена”. Напълно в свой стил –  с ново звучене, различна визия, фантазия и енергия той е решил да докаже на публиката, че “Четирите сезона” мога да бъдат музика за всички времена!

2016-09-17-nigel-kennedy