Bob Catley (Magnum), Eric Martin (Mr. Big), Geoff Tate (Queensrÿche), Candice Night (Blackmore’s Night), Mille Petrozza (Kreator), Jorn Lande (Masterplan) и Michael Kiske (Helloween) са сред гост вoкалистите, включени е предстоящия албум на Avantasia, “Moonglow“.

Фронтменът на Edguy, Tobias Sammet ще пусне на пазара новия албум на 1-ви февруари 2019 чрез Nuclear Blast. Световно турне в подкрепа на албума започва в края на март с концерти в Германия.

Sammet наскоро коментира, че “Moonglow” ще бъде “най-пищният албум в моята кариера, най-голямото, най-колоритното нещо и най-добрия и най-неразумен лукс, който някога съм създал в живота си”. Той добави, че записът ще съдържа “велики вокални изпълнения, страхотни песни, епични неща, фантастични неща, разнообразни неща … уърлд музика, power metal, поп … всичко.”

Що се отнася до приноса на Petrozza за “Moonglow”, Sammet каза: “Той е зъл и направо рита задници, той е страхотен човек и легенда!
Според Tobias, Candice е направила „убийствено изпълнение” в студиото – “много одухотворено, много чувственоо, очароващо… Тя има изключителен глас!”
Sammet нарече Martin “един от най-веселите и най-одухотворени певци, с които някога съм бил на сцената”.

Tate участваше в седмия албум на Avantasia “Ghostlights”, който излезе през 2016 г. Той също така е беше един от гостуващите вокалисти на Avantasia на няколко европейски шоута през лятото на 2017 г., включително Rock Fest Barcelona, където бившата му група Queensrÿche, също се появи.

“Moonglow” world tour 2019: