Професионални кадри от изпълнението на „Love You to Death“ на фестивала Wacken Open Air през 2007 г. – гледайте по-долу.

Кадрите са взети от изпълнението на Type O на Wacken Open Air през 2007 г. Първоначално включено в основополагащия албум от 1996 г. “October Rust“, „Love You to Death“ е характерна песен за групата, смесваща готик, дуум метъл и истинска искрена емоция. Не е изненадващо, че става задължително включването и в сетлиста на почти всеки концерт.

Един от най-впечатляващите аспекти на Type O беше способността им да рендират перфектно студийната си продукция на живо. Покойният Peter Steele владее гласа и инструмента перфектно, както се вижда в клипа от Wacken, а останалите членове на групата се наслаждават на съответните си партии – особено кийбордиста Josh Silver.

Действителният запис на изпълнението на Wacken (заедно с три други песни от сета на Wacken и пет допълнителни изпълнения на живо) беше включен в 15-то юбилейно преиздание на три LP на последния албум на Type O Dead “Again“, издаден миналата есен. Nuclear Blast Records обяви издаването на съкратен двоен дългосвирещ албум Dead Again (без бонус парчета), който ще излезе на 15 май. Освен това, гореспоменатите концертни бонус песни ще се появят в стрийминг услугите за първи път.

Докато черният облак продължи безмилостния си път над Type O, “Dead Again” се появи и изчезна от стрийминг платформите за доста години“, отбелязва китаристът Kenny Hickey в прессъобщение. „Сега, след като бурята отмина, имаме известна надежда да създадем малка илюзия за постоянство с това последно издание на Dead Again. Съжаляваме за неудобството, което може да сме ви причинили.“

Можете да поръчате предварително новото преиздание на “Dead Againтук.

Гледайте клипа на „Love You to Death“ по-долу.