The Waeve: “The Waeve”

Дуото The Waeve, съставено от Graham Coxon (Blur) и Rose Elinor Dougall (Pipettes), издават едноименния си дебютен албум, продуциран от двамата музиканти и James Ford (Arctic Monkeys, Florence and The Machine, Foals, HAIM). Обединявайки творческите си сили, Coxon и Dougall излизат от зоните си на комфорт в много отношения. Много от парчетата включват Coxon на саксофон – един от първите инструменти, на които той се научава да свири през 1980-те.

The Smashing Pumpkins: “ATUM – Act II”

“ATUM” е рок опера, представена в три акта от неподражаемите The Smashing Pumpkins. Албумът разказва епична междупланетна история, развиваща се в недалечното бъдеще. Това е последната част от концептуалната трилогия от албуми, започнала с “Mellon Collie and the Infinite Sadness” (1995) и продължила с “Machina/The Machines of God” (2000).

Leprous: “Aphelion Tour Edition”

Новото издание включва оригиналния албум “Aphelion”, излязъл през 2021 г., двете бонус парчета към него, както и отделен бонус диск с 6 песни, изпълнени на живо по време на Motocultor Festival във Франция и в Берлин. През февруари и март групата ще е на турне в подкрепа на Aphelion в Европа и Обединеното кралство заедно с Monuments и Kalandra като подгряващи. На 3 март турнето ще мине и през клуб Joy Station в София.

The Winery Dogs: “III”

Буквално измина един кучешки живот, откакто супертриото The Winery Dogs – Richie Kotzen, Mike Portnoy и Billy Sheehan, издадоха нова музика. След 8-годишна почивка групата се завръща с пълна сила с подходящо озаглавения им трети студиен албум “III”, отново продуциран от самите The Winery Dogs и миксиран от дългогодишния им сътрудник Jay Ruston.