Linkin Park: “Meteora (20th Anniversary Edition)”

Linkin Park може да са известни с новаторския си дебютен албум “Hybrid Theory” от 2000 г., който мнозина смятат за най-влиятелния в ню метъл движението, но бандата узрява и надгражда започнатото с “Meteora” от 2003 г.

Подобно на “Hybrid Theory”, “Meteora” следва по учебник правилата за ню метъл в ранните 2000 години, с гневни текстове, тежки рифове, повлияни от поп музиката мелодии и хип-хоп пасажи. “Meteora” обаче е стъпка напред – в него има и великолепно електронно звучене, изключително лични текстове и уязвимост, която е рядкост за рок бандите по това време. Може би заради тази уникалност толкова много сингли от “Meteora” се превръщат в радио хитове: “Faint”, “Breaking the Habit”, “Numb”, “Somewhere I Belong”.

Сега “Meteora” празнува 20-ата си годишнина и Warner Records отбелязват повода с това ново разширено издание, включващо и колекция от демо материали, която може би се доближава в най-голяма степен до това да получим нов албум на Linkin Park.

Powerwolf: “Interludium”

Powerwolf несъмнено са една от най-успешните хеви метъл банди през последното десетилетие. Редица първи места в класациите, златни и платинени албуми, разпродадени концерти и хедлайн участия на най-големите фестивали. Новият им албум се състои от 6 парчета, включително сингъла “Sainted By The Storm”, който вече спечели феновете и на живо по време на турнето Wolfsnächte 2022, както и едно от най-силните парчета в историята на бандата “My Will Be Done”.

Paul Gilbert: “The Dio Album”

“The Dio Album” без съмнение е най-точният в музикално отношение трибют албум с песните, превърнали Ronnie James Dio в истинска легенда на рок енд рола. За да проникне в същността на покойния изпълнител, Paul Gilbert прави дисекция на много от мелодиите, ред по ред, хвърляйки се изцяло в музиката. Само по този начин той успява да улови всеки нюанс на енергията и емоцията.