DevilDriver: “Dealing With Demons II”

Първата половина от двойния албум на DevilDriver “Dealing with Demons” излезе през 2020 г., наследявайки “Til the End Vol. I” от 2018 г., в който бандата направи кавъри на кънтри изпълнители като Willie Nelson и Johnny Cash. Оттогава съставът на групата претърпя няколко промени. Китаристът Neal Tiemann, басистът Diego Ibarra и барабанистът  Austin D’Amond напуснаха и бяха заменени от китариста Alex Lee (Bonded By Blood), барабаниста Davier Perez (Pit Fight Demolition) и завърналия се оригинален басист на DevilDriver Jon Miller.

“Dealing with Demons Vol. II” обаче е записан по същото време като първата част – между юли 2018 и февруари 2019 г. Поради тази причина двата албума, продуцирани от Steve Evetts (Suicide Silence, The Dillinger Escape Plan), са подобни като звучене, но все пак има и някои разлики. Основната е, че като цяло “Dealing with Demons Vol. II” е още по-тежък и воден от гняв от предшественика си, въпреки че не липсва и доза мелодичност.

Scott Weiland: “12 Bar Blues”

На 31 март 1998 г. Scott Weiland, бившият вокалист на Stone Temple Pilots и Velvet Revolver, издава дебютния си соло албум “12 Bar Blues”. 25 години по-късно получаваме разширено издание на записа, който Weiland продуцира заедно с Blair Lamb. Сред новостите са опростена версия на “Barbarella” и неиздаваните досега “Lazy Divey” и “Chateau Mars”.

Dropkick Murphys: “Okemah Rising”

Dropkick Murphys се завръщат с 12-ия си студиен албум, продуциран от Ted Hutt и включващ гост участия от Violent Femmes, Jaime Wyatt, Jesse Ahern и др. Новият албум е записан по време на сесиите за “This Machine Still Kills Fascists” през2022 г. и, както и в предходния запис, текстовете на песните са от непубликувани досега думи на Woody Guthrie.